Stiri: Social

Grupul E-INFRA

Campanie de donare de sânge, în perioada 4-8 mai

04.05.2015

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj (OSM Cluj), în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj (CRTS), organizează campania”Donează sânge! Fii erou!”. Persoanele care doresc să doneze sânge sunt așteptate cu buletinul/cartea de identitate între 4-8 mai 2015, orele 07:30-13:00, la sediul CRTS.

De 15 ani, Organizația Studenților Mediciniști din Cluj, în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, desfășoară campanii de donare de sânge. Deficitul de unități de sânge și preparate din sânge necesare salvării vieții unor bolnavi cu care se confruntă clinicile universitare clujene a motivat voluntarii Organizației Studenților Mediciniști din Cluj, prin proiectul ‘Donează sânge! Fii erou!’, să ajute Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj să acopere aceste necesități.

„Pe perioada campaniei dorim ca numărul de donatori să se ridice la 600 și să se recolteze o cantitate de aproximativ 270 litri de sânge. Clujul este primul și singurul centru universitar care a reușit pe parcursul ultimelor campanii organizate să mobilizeze un număr atât de mare de donatori în doar 5 zile”, potrivit OSM Cluj.

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj este organizația reprezentativă pentru studenții Facultății de Medicină din cadrul UMF ‘Iuliu Hațieganu’ Cluj-Napoca.

În prezent, organizația reprezintă interesele a peste 3000 de studenți, având peste 500 de voluntari activi în cadrul proiectelor pe care le derulăm. OSM Cluj este un O.N.G. structurat pe două mari direcții de activitate: sindicală (de reprezentare a intereselor studenților în medicină) și de voluntariat (prin proiectele organizate).