Stiri: Retail

Campanie de donare de sânge la Mega Mall

31.10.2017

Mega Mall şi Asociaţia React şi Centrul de Transfuzie Sanguină București te provoacă să devii Mega-Salvator şi să faci o faptă bună. Astfel, în perioada 4 – 5 noiembrie, în cadrul centrului comercial, poți salva vieți în cadrul campaniei de donare de sânge „Fii Mega-Salvator! Donează sânge!”.

Scopul campaniei este de a creşte rezervele de sânge din Centrul de Transfuzie Sanguină și să informeze cetățenii cu privire la nevoia constantă de sânge pentru transfuziile din spitale.

În perioada menționată, prin urmare, la Mega Mall vor fi amenajate două centre de donare, deschise publicului în intervalul 9:00-13:00. Principalul punct de recoltare va fi la intrarea din Bulevardul Pantelimon, unde va fi prezent un autobuz special compartimentat şi dotat cu echipamentele medicale necesare donării, iar cel de-al doilea punct de donare va fi într-o zonă special amenajată la nivelul -1 al centrului comercial. Întreg procesul va fi coordonat de o echipă medicală a Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti.

Dacă vrei să fii unul dintre Mega-Salvatori trebuie îndeplinești următoarele condiţii:

  • trebuie să ai vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani și greutatea 50 – 100kg pentru femei şi 60 – 110kg pentru bărbați
  • să nu fi suferit intervenţii stomatologice și chirurgicale în ultimele luni
  • să nu ai/ nu fi avut următoarele boli: hepatită, TBC, sifilis, malarie, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă sau de piele, etc.
  • nu trebuie să consumi grăsimi cu cel puţin 24 de ore înaintea donării sau băuturi alcoolice ȋn ultimele 48 de ore.

În fiecare an, peste 600.000 de români au nevoie de sânge şi de preparate sanguine. Deși în situațiile de criză românii au dat mereu dovadă de solidaritate și spirit civic, stând ore în șir la coadă pentru a fi alături de cei aflați în suferință, România se află în continuare pe ultimele locuri în Europa la capitolul donării de sânge.

Doar 1,7% din populaţia adultă donează sânge. Nevoia de sânge este constantă, iar de cele mai multe ori doar jumătate din necesarul de sânge din spitale este asigurat de donatori.