Stiri: Sanatate

Campanie de screening de cancer de sân şi col uterin în Vărăști, judeţul Giurgiu

08.11.2017

Femeile din Vărăști, județul Giurgiu, vor beneficia, în perioada 23 Octombrie – 29 Noiembrie 2017, de mamografii și teste Babeș-Papanicolau realizate gratuit în cadrul campaniei de Diagnostic Mobil – Cancer de sân și col uterin organizate de Fundația Renașterea.

Campania de Diagnostic Mobil este realizată de Fundația Renașterea, în parteneriat cu Roche România și cu sprijinul Carrefour România. Campania are drept scop depistarea precoce a cancerului de sân și a celui de col uterin, precum și informarea populației privind importanța controalelor medicale periodice.

De asemenea, obiectivul campaniei este reprezentat de oferirea de investigații medicale gratuite femeilor din mediul rural/mic urban caracterizat de lipsa accesului la servicii medicale și de nivelul scăzut de informare și educare a femeilor despre prevenție și în care programele de screening sunt implementate deficitar sau lipsesc cu desăvârșire. Investigațiile medicale sunt oferite în Unitatea Mobilă de Diagnostic dotată cu un cabinet ginecologic și cu unul de radiologie.

Astfel, în perioada menţionată mai sus, Unitatea Mobilă de Diagnostic staționează în Vărăști, unde va realiza 200 de mamografii și 400 de teste Babeș-Papanicolau.

De la începutul campaniei de testare, în comună Vărăști au fost oferite servicii medicale pentru 126 de femei, realizându-se 123 de teste Babeș-Papanicolau și 52 mamografii.

“Ne bucurăm că putem fi alături de Fundația Renașterea în acest frumos demers care își propune să ofere femeilor din comună Vărăști, o comunitate în care Carrefour își desfășoară activitatea prin prisma Cooperativei Agricole Carrefour Vărăști, acces la servicii medicale esențiale pentru o viață mai bună. În cadrul companiei Carrefour credem că este important să susţinem acțiuni de conştientizare a necesității realizării unor teste periodice care impactează femeile din țară noastră, a declarat Andreea Mihai, Director de Marketing&Comunicare, PR&Solidaritate, Dinamică Comercială&Pricing, Carrefour România.

Unitatea Mobilă de Diagnostic este situată lângă dispensarul comunal al comunei Vărăști.

„Fundația Renașterea militează de peste 17 ani pentru dreptul femeilor din România la servicii medicale de calitate. Prin campania de Diagnostic Mobil ne dorim să oferim astfel de servicii și femeilor din zonele defavorizate ale țării. În prezent, rată de supraviețuire a femeilor afectate de cancer în țară noastră este cu 20% mai mică decât a femeilor din Belgia (64% vs. 84%). Prin implementarea unor campanii precum această, încercăm să educăm și să informăm femeile despre importantă controlului medical anual și să contribuim, pe cât posibil, la reducerea acestor discrepanțe. Acesta este și unul dintre obiectivele Coaliției pentru Sănătatea Femeii, prin care facem demersuri privind introducerea unui program de screening național pentru cancer de sân și optimizarea celui existent pentru cancer de col”, a declarat Mihaela Geoană, Președintele Fundația Renașterea.