Campanie de susţinere a donării de sânge

14.06.2017

Fundaţia Donatorilor Benevoli de Sânge (FDBS), în colaborare cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) lansează o nouă campanie de informare asupra importanţei donării de sânge în România, pe fondul scăderii numărului de donatori recurenţi din ultimele 6 luni.

Organizația Mondială a Sănătății arată că doar 62 de țări reușesc să își asigure integral resursele de sânge necesare din donări voluntare (neplătite) de sânge, iar 34 de țări încă depind în proporție covârșitoare de donările plătite sau cele intrafamiliale.

“În România, populația nu este încă suficient informată asupra necesității de a dona. În general, oamenii nu cunosc cât sânge este necesar pentru o intervenţie chirurgicală, cât sânge cere un spital și cât se recoltează în fiecare zi. Ne confruntăm în prezent cu o lipsă acută de sânge în spitale, ceea ce periclitează în bună măsură viața pacienților critici. De aceea, considerăm că reluarea apelurilor pentru donarea de sânge trebuie să facă parte dintre prioritățile profesioniștilor din sănătate”, a spus Aimee Bugner, preşedintele Fundaţiei Donatorilor Benevoli de Sânge.

Campania cuprinde afișe de informare şi mobilizare a pacienților care apelează la medicii de familie, precum și informații distribuite online către personalul medical și către pacienți.

„Medicii de familie, primii cu care pacienții din România vin în contact pentru orice problemă medicală sau pentru orice consultație preventivă, sunt cei care pot consilia direct pacienții pentru donarea de sânge. Ne bucurăm să ne alăturîm acestei campanii!”, spune Dr. Rodica Tănăsescu, președinte SNMF.

 

 

Citiți și despre: