Slide

Stiri: Retail

Campanie sociala Lidl

Lidl sprijină comunităţile vulnerabile din România

03.12.2020

Campanie socială Lidl. Şi în 2020, retailerul Lidl își implică activ clienții în sprijinirea persoanelor defavorizate, prin organizarea unei noi campanii de colectare de alimente între 7-20 decembrie, în parteneriat cu rețeaua Băncilor pentru Alimente din țară. După ediția pilot din decembrie 2019, Lidl extinde în acest an lista de magazine participante la campanie la 80 de unități.

Şi numărul beneficiarilor campaniei a crescut, anul acesta fiind implicate în această inițiativă atât Băncile pentru Alimente din București, Cluj-Napoca, Roman, Brașov și Oradea, cât și cele din Timișoara și Constanța, recent inaugurate cu sprijinul Lidl și al celorlalți parteneri. Până acum, Lidl a investit peste 2.400.000 lei în înființarea celor şapte Bănci regionale pentru Alimente.

Campanie socială Lidl. Risipa alimentară

Risipa alimentară reprezintă o problemă globală cu consecințe complexe, atât în ceea ce privește impactul negativ asupra mediului, cât și în privința condiției economice a populației. Conform Foodwaste.ro, în România, 2,55 milioane de tone de produse alimentare sunt aruncate anual, în timp ce 4,5 milioane de români trăiesc în sărăcie. Pentru a contribui la schimbarea acestor statistici, Lidl este partener al rețelei de Bănci pentru Alimente din România încă de la fondarea primei astfel de organizații, în București, în 2016. De atunci, compania continuă să susțină dezvoltarea acestei rețele în România, atât prin donarea de produse, prin acordarea de sprijin financiar, cât și prin diverse alte inițiative precum colectele de alimente organizate în magazinele Lidl.

Campanie socială Lidl. Peste 2.100 de tone de alimente

În primele 10 luni ale lui 2020, rețeaua Băncilor pentru Alimente a redistribuit peste 2130 de tone de produse alimentare colectate de la companiile partenere rețelei, care au ajuns mai departe la peste 80.000 de persoane beneficiare din categorii vulnerabile, în parteneriat cu 369 de ONG-uri. Din martie și până acum, Lidl a donat peste 85 de tone de alimente și, până în acest moment, a investit peste 2.400.000 lei în dezvoltarea rețelei de Bănci pentru Alimente din România.

Anul trecut, Lidl România a organizat ediția pilot a campaniei de colectare de alimente, în parteneriat cu rețeaua Băncilor pentru Alimente din România. Prin intermediul acesteia, clienții din 12 magazine Lidl din țară au putut dona alimente destinate persoanelor defavorizate, beneficiari ai rețelei, în perioada sărbătorilor de iarnă. Au fost strânse astfel 16,7 tone de alimente, care au fost distribuite mai departe prin organizațiile partenere ale rețelei către aproximativ 7.000 de beneficiari finali.

Campanie socială Lidl. 80 de magazine, implicate

Lidl continuă acest demers și anul acesta, printr-o nouă campanie de colectare de alimente, desfășurată în perioada 7- 20 decembrie, în 80 de magazine Lidl din 25 de localități. La fel ca anul trecut, clienții pot dona produse alimentare neperisabile, în cutiile special amenajate la ieșirea din magazine, după casele de marcat. Aceste produse vor fi preluate de către Băncile pentru Alimente și distribuite mai departe beneficiarilor finali, în preajma sărbătorilor de iarnă. La această ediție a campaniei de colectare participă atât Băncile pentru Alimente din București, Cluj-Napoca, Roman, Brașov și Oradea, cât și cele din Timișoara și Constanța, recent inaugurate cu sprijnul Lidl și al celorlalți parteneri.

Ce produse pot fi donate?

Produsele care pot fi donate de către clienți sunt semnalizate la raft în magazinele Lidl participante. Aceste alimente fac parte din categorii neperisabile, care nu necesită o temperatură specială de păstrare, precum:

  • alimente de bază (ulei, făină, zahăr, orez, ingrediente de copt), conserve de legume, conserve de carne, conserve de fructe, paste făinoase, sosuri, lapte UHT (care se păstrează la temperatura camerei)
  • produse de patiserie ambalate, biscuiți
  • cafea, ceai
  • dulceață, gemuri.

Citeşte şi Târgul de Crăciun Sibiu 2020 a fost anulat