Stiri: Companii

Campionat National de Discursuri Online 2020

Campionatul Național de Discursuri Online 2020 începe astăzi

09.06.2020

Campionat Național de Discursuri Online 2020. 120 de companii investesc în dezvoltarea abilităților de comunicare în public ale angajaților, în cadrul primului Campionat Național de Discursuri Online. Aceste companii provin din următoarele domenii:

 • asigurări
 • securitate cibernetică
 • sănătate
 • retail

Campionat Național de Discursuri Online 2020. Concurs de public speaking

Sub motto-ul „Dreaming of a better world together”, campionatul se desfășoară sub forma unui concurs de public speaking între participanții desemnați de organizații.

Prima etapă a început marți, 9 iunie, de la ora 18:18. Competiția se va încheia în data de 14 iulie.

Vorbitul în public este una dintre cele mai căutate abilități în procesul de recrutare. Însă, doar 3,4% dintre români spun că pot face acest lucru cu ușurință, potrivit studiilor.

Campionat Național de Discursuri Online 2020. 144 de concurenţi

Pentru a-și dezvolta capacitatea de comunicare, organizare și structurare a informației, pe toată perioada campionatului cei 144 de concurenți beneficiază de sesiuni online de public speaking susținute săptămânal de cei 12 traineri SPEAKINGS. Aceştia sunt antrenați de Andrei Dunuță, fondatorul SPEAKINGS și antrenor de public speaking, folosind metodologia 5S©.

Abilitățile dobândite vor fi testate pe toată durata campionatului pentru evaluarea modului în care au valorificat oportunitățile de învățare neconvenționale oferite de competiția online, în actualul context epidemiologic.

Misiune

,,Misiunea noastră este de a le oferi celor înscriși posibilitatea de a-și testa limitele, de a-și antrena abilitatea de a vorbi în public, astfel încât la finalul acestei competiții să fie mai încrezători în forțele proprii. Ce m-a impresionat la concurenții cu care am început deja să lucrăm este deschiderea de a se adapta ușor unei situații în dinamică și a de a accepta provocări care să le pună în valoare calitățile de leadership și de profesioniști în domeniu”, spune Andrei Dunuță, fondator SPEAKINGS.

Campionatul este structurat în patru etape. Discursurile se vor construi pe următoarele teme:

 • business
 • teamwork
 • fun
 • relații

Publicul își va putea vota favoriții, în cadrul celor 10 emisiuni transmise live, online, pe pagina de Facebook SPEAKINGS.

Chiar dacă vor fi eliminați în cadrul uneia dintre etape, speakerii vor putea participa în continuare la cursurile de pregătire ale celor rămași în concurs pentru a primi feedback din partea trainerilor, toți absolvenți de succes ai programelor SPEAKINGS.

Campionat Național de Discursuri Online 2020. Nevoia managerilor

,,Ideea de a organiza acest campionat este un răspuns la nevoia managerilor de resurse umane de a le oferi propriilor angajați oportunități de învățare și dezvoltare, astfel încât să lucreze mai bine în echipă, să-și gestioneze timpul cât mai eficient, să fie creativi în identificarea soluțiilor și să fie mult mai atenți la detalii. De-a lungul timpului, Echipa SPEAKINGS a derulat proiecte interne cu 60 de companii, și au fost antrenați peste 2000 de angajați ca stakeholderi – atât public, cât și speakeri – în cadrul concursurilor pe care le organizăm”, adaugă Andrei Dunuță, fondator SPEAKINGS.

Campionat Național de Discursuri Online 2020. Companii participante

Printre companiile care și-au înscris angajații la start se numără:

 • UiPath
 • DELL
 • Rompetrol
 • Endava
 • NN
 • British American Tobacco
 • Bitdefender
 • Rewe România
 • Metropolitan Life România

Participanții la această primă ediție a campionatului sunt atât manageri de companii, directori de resurse umane, de marketing, avocați, fotografi sau studenți.

,,Participând la cursurile de public speaking, am înțeles că de fapt lucrurile care pe mine mă speriau erau de fapt un mare, mare avantaj. Emoția trebuie să existe, altfel nu ai ce transmite. Totul este să o educi și să o canalizezi cum trebuie. Acest campionat ne dă o scenă, fie ea și virtuală, 12 antrenori cu experiență, plus o lecție: indiferent de vârstă, încă ai multe de învățat pentru tine și multe de transmis celorlalți,’’ spune Simona Șunel, HR Director la Tremend Software, una din participante.

Campionat Național de Discursuri Online 2020. Juriu

Cei 144 de concurenți vor fi votați în primele etape de public, iar câștigătorul va fi desemnat în marea finală de pe 14 iulie, cu ajutorul unui juriu de specialitate, format din:

 • Andrei Dunuță – fondator SPEAKINGS și antrenor de public speaking & vânzări
 • Andrei Dinu – Licensee & Partnership Manager „TEDxBucharest”
 • Ana M. Marin, Area Director – Toastmasters International.

Primele cinci locuri vor fi recompensate din fondul de premiere de aproape 5000 de euro, premiul pentru locul I fiind de 1001 euro.

Primul Campionat Național de Discursuri Online are și un scop umanitar. 15% din costul total al înscrierilor vor merge către Asociația Autism Voice, pentru a sprijini terapiile necesare copiilor diagnosticați cu autism din România.

Citeşte şi Creştere economică România 2020. Anunţul făcut de INS