Stiri: Social

Campionate sportive naționale 2024.

A fost aprobată lista campionatelor organizate de federațiile sportive naționale

08.03.2024

Campionate sportive naționale 2024.  Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Sport au aprobat, prin protocol, lista campionatelor naționale organizate de federațiile sportive naționale în sporturi olimpice pentru care se vor acorda burse de merit elevilor de gimnaziu și liceu în anul școlar 2024 – 2025.

Legea învățământului

Conform Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023, elevii de gimnaziu și liceu care au obținut medalii de aur la campionatele naționale organizate de federațiile sportive naționale în sporturi olimpice beneficiază de burse de merit din bugetul Ministerului Educației.

„Sute de elevi participă în fiecare an la campionatele naționale de baschet, atletism, canotaj, scrimă, tenis și alte sporturi olimpice. Acești elevi sunt un model de perseverență, devotament și curaj pentru colegii lor. E important să le recunoaștem rezultatele și să-i susținem în drumul lor spre performanță! Estimăm că aproximativ 30.000 de elevi vor beneficia de burse de merit anul viitor școlar pentru performanțele lor sportive! Succes, dragi elevi, și felicitări pentru munca voastră de zi cu zi!”, a declarat Ligia Deca, Ministrul Educației.

Campionate sportive naționale 2024. Ce spune președintele Agenției Naționale pentru Sport?

„Campionatele naționale sunt arena în care se conturează nu doar performanțe sportive excepționale, ci și destine model pentru generațiile viitoare. Fiecare tânăr campion care câștigă o bursă de merit își inspiră colegii să urmeze aceeași cale a perseverenței și curajului. Dintre ei, vor răsări viitorii campioni europeni, mondiali sau olimpici care vor reprezenta România și ne vor face mândri. Chiar și dacă nu vor merge mai departe către sportul de performanță, formarea voinței, a disciplinei și asumarea valorilor asociate sportului sunt materialul din care sunt clădiți campionii în orice domeniu. Suntem martorii unor generații ce construiesc drumuri spre excelență, iar Agenția Națională pentru Sport este cu mândrie alături de fiecare pas făcut pe acest drum”, a declarat Elisabeta Lipă, Președintele Agenției Naționale pentru Sport.

Citește și Companiile din România se așteaptă la îmbunătățirea indicatorilor economici