Stiri: IT&C

Canah a ales soluţia Bento Food Manufacturing

27.06.2018

Bento, companie specializată în dezvoltare de aplicații software la cheie, a implementat în cadrul Canah soluţia Bento Food Manufacturing. Această aplicaţie include extensii pe dispozitive mobile, astfel încât întreagaechipă de management să abia acces în timp real la indicatori relevanți din cadrul producției.

Bento Food Manufacturing este o soluție profesională, echipată cu toate modulele necesare urmăririi și planificării proceselor de producție alimentară din companii medii și mari, cu peste 100 de angajați. Aplicația oferă posibilitatea integrării cu utilaje specifice industriei alimentare și permite calibrarea capacității de producție cu volumul comenzilor clienților.

„Aplicația ne permite să monitorizăm fluxul de producție 24/7, din orice locație, în orice moment. Îmi oferă informațiile de care am nevoie în timp real pentru a putea lua deciziile potrivite și pentru a îmbunătății eficientă operațională în cadrul fluxului de producție”, a spus Lourand Kertmegi, Technical Manager Canah.

Prin intermediul modulului de urmărire a producției Bento Food Manufacturing permite culegerea automată și operarea în timp real a datelor procesului de producție prin conectarea la echipamentele specifice, ușurând înregistrarea trasabilității informațiilor despre cantitatea consumată de materii prime și semifabricate, cantitatea realizată de produse finite, timpul de lucru, timpul de staționare, timpul de avarie sau situația stocului de materii prime.

Modulul de planificare a producției oferă o imagine completă asupra zonelor în care procesele pot fi optimizate, de la planificarea materialelor necesare și până la optimizarea traseelor din cadrul facilităților de producție. Astfel, Bento Food Manufacturing contribuie în mod semnificativ la echilibrarea și creșterea volumului producției instalației, la reducerea timpilor de producție și la minimizarea pierderilor nejustificate de materiale.

Pentru a maximiza profitabilitatea, producătorii de alimente trebuie să aibă o înțelegere fermă a costurilor pentru fabricarea și procesarea fiecărui produs. Din acest motiv, Bento Food Manufacturing are implementat un modul de calculare a costurilor bazat pe activități care urmăresc pas cu pas procesul de producție, permițând managerilor din producție și celor din departamentul financiar să înțeleagă costul aferent fiecărei activități, dar și toate componentele costului total al unui produs, oferind o perspectivă financiară completă.

Modulul de Back Office asigură trasabilitatea în timp real a provenienței și procesării tuturor materiilor prime utilizate în procesul de producție. Interfațarea modulului ERP cu sistemul de producție permite colectarea și stocarea automată a datelor în sistem și generarea bonului de consum și a notelor de predare. Realizarea unui set de peste 20 de tipuri de rapoarte predefinite livrează automat o perspectiva completă, în timp real asupra întregului flux de producție al companiei.

„Bento Food Manufacturing te ajută să fii mai eficient și să te poți gândi la mult mai multe lucruri decât cum să calculezi productivitatea. Imediat ce Canah a avut acest instrument implementat au avut libertatea să se gândească la scenarii de predictibilitate de tipul „What if” de optimizare a costurilor, printr-o multitudine de scenarii care iau în considerare factori interni sau externi companiei, cum ar fi majorarea salariilor sau majorarea prețurilor la materia primă”,a declarat Dan Giusca, Software Arhitect în cadrul Bento.