Proiectul One Cotroceni Park

Când începe construcția proiectului One Cotroceni Park?

17.09.2019

Proiectul One Cotroceni Park, dezvoltat de One United Properties pe un teren de 5,8 hectare din București, va oferi o nouă dimensiune conceptului Work – Live – Shop de pe piața locală. Proiectul aduce pentru viitorii angajați și rezidenți o zonă de retail cu o suprafață de aproape 15.000 de metri pătrați, comparabilă cu cea a unui centru comercial de dimensiuni medii.

Proiectul One Cotroceni Park. Nouă blocuri

Proiectul va cuprinde nouă blocuri cu 800 de apartamente și birouri cu o suprafață închiriabilă de 80.000 metri pătrați. Spațiile de la parterul clădirilor sunt alocate într-un procent semnificativ zonei de retail.

One United a desemnat firma de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox consultant strategic pentru definirea conceptului zonei de retail și implementarea strategiei de închiriere a spațiilor comerciale.

Proiectul One Cotroceni Park. Un peisaj urban modern

Bogdan Marcu, Partener Retail Agency, Cushman & Wakefield Echinox: „Împreună cu One United Properties, ne propunem să transformăm fosta platformă Ventilatorul într-un peisaj urban modern și să dăm o nouă dimensiune ansamblurilor mixte aflate într-o locație importantă din oraș. One Cotroceni Park va beneficia de o zonă de retail de 15.000 de metri pătrați, reprezentând peste 10% din suprafața dezvoltată, care va deservi atât cei aproximativ 10.000 de oameni care vor lucra și locui în proiect, cât și rezidenții din zona Cotroceni – 13 Septembrie, printr-o nouă serie de concepte și facilități special gândite pentru această locație.”

În medie, dezvoltatorii de birouri din Capitală alocă suprafețe de 5-6% spațiilor de retail și servicii, pondere considerată insuficientă de către o bună parte din angajați.

Ce își doresc angajații clădirilor de birouri din București?

Potrivit studiului Working Habits & Commuting Patterns realizat recent de Cushman & Wakefield Echinox, doar 27% dintre angajații clădirilor de birouri moderne din București sunt mulțumiți de zona de retail și servicii din apropierea locului de muncă. Ei consideră că este nevoie de:

  • restaurante și cafenele (37% dintre respondenți)
  • centre de fitness și spații pentru practicarea sporturilor (26%)
  • supermarketuri (24%)

Proiectul One Cotroceni Park se află pe strada Progresului

Situat pe strada Progresului, vis-a-vis de viitoarea stație de metrou Academia Militară, One Cotroceni Park va revitaliza o fostă zonă industrială din mijlocul Bucureștiului. În apropierea proiectului se regăsesc obiective importante precum:

  • Palatul Cotroceni
  • Grădina Botanică
  • Academia Militară
  • Palatul Parlamentului
  • Hotelul JW Marriott

Când începe construcția?

Lucrările la prima fază a proiectului vor începe în următoarele săptămâni. Aceasta va consta în dezvoltarea componentei de birouri și a spațiilor de retail aferente.

Totodată, demararea construcției la componenta rezidențială a proiectului este planificată pentru toamna anului viitor.

Alexandra Grigoras, Leasing & Marketing Manager, One Office, divizia de birouri a One United Properties: „Ne dorim ca dezvoltarea de pe fosta platformă Ventilatorul să devină unul din punctele majore de interes din zona centrală a Bucureștiului. Componenta de retail este în acest sens extrem de importantă și lucrăm împreună cu echipa Cushman & Wakefield Echinox pentru a schița și implementa cel mai bun concept potrivit acestei zone.”

Citește și HR Innovation Forum 2019 va avea loc pe 26 septembrie. Subiectele dezbătute

 

 

 

Citiți și despre: