Programe scolare pentru invatamantul special

Când începe școala 2019 după vacanța de vară? Anunțul făcut de Ministerul Educației

06.08.2019

Când începe școala 2019 după vacanța de vară? Ministerul Educației anunță că încă nu s-a luat o decizie privind data la care va începe școala în septembrie 2019. Conform instituției, urmează să mai aibă loc consultări cu părțile implicate în sistemul de învățământ public.

Când începe școala 2019 după vacanța de vară? Ce spun reprezentanții Ministerului Educației?

”Ca urmare a discuțiilor din spațiul public cu privire la data de începere a noului an școlar, Ministerul Educației Naționale precizează că, la nivelul instituției, sunt analizate punctele de vedere exprimate în cadrul Comisiei de Dialog Social (CDS), întrunită luni, 5 august 2019.

În acest sens, subliniem faptul că proiectele dezbătute de membrii CDS nu sunt supuse votului, avizul partenerilor de dialog social fiind unul consultativ.

Reprezentanții MEN vor continua în zilele următoare consultările cu beneficiari, precum și părți implicate în sistemul de învățământ public, astfel încât structura noului an școlar să vizeze interesul superior al elevilor și să răspundă nevoilor acestora”, a anunțat Ministerul Educației, într-o informare de presă.

Când începe școala 2019 după vacanța de vară? Solicitarea făcută de premier

Structura anului școlar 2019-2020, aprobată de Ministerul Educației, prevede că elevii ar trebui să se întoarcă la școală pe data de 9 septembrie 2019, însă premierul României, Viorica Dăncilă, a solicitat să ia în calcul prelungirea vacanței de vară cu încă o săptămână. Astfel, școala ar urma să înceapă pe data de 16 septembrie 2019.

Când începe școala 2019 după vacanța de vară? Federația Elevilor

Federația Elevilor din România (FER) nu este de acord cu solicitarea făcută de prim-ministrul României de a decala începerea școlii până pe 16 septembrie. FER spune că măsura reprezintă un sacrificiu în favoarea firmelor de turism.

Totodată, Federația atrage atenția asupra faptului că, din cauza volumului mare de programă ce trebuie predată, amânarea începerii școlii va duce la extinderea perioadei de predare până pe la jumătatea lunii iunie. Acest lucru poate afecta considerabil capacitatea elevilor de a absorbi informația, din cauza temperaturilor ridicate.

În plus, semestrul 1 al anului școlar 2019-2020 are deja un număr redus de săptămâni. Este vorba de 15, comparativ cu programa ce trebuie predată, dar și cu timpul necesar pentru evaluarea elevilor. Acest fapt va conduce la grăbirea acestor procese, riscând desfășurarea lor într-un mod deficitar.

Citește și Rectificare bugetară 2019. Proiectul, lansat în dezbatere publică

 

 

 

O părere la “Când începe școala 2019 după vacanța de vară? Anunțul făcut de Ministerul Educației

  1. Pingback: Magazine Lidl Bucuresti - Anuntul facut de retailer | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.