Stiri: Social

Cand incepe scoala in septembrie 2021

Când începe şcoala în septembrie 2021?

13.04.2021

Când începe şcoala în septembrie 2021? Conform Ordinului de ministru nr. 3.243/5.02.2021 privind structura anului școlar 2021 – 2022, cursurile vor începe în acest an în data 13 septembrie. Această dată ar putea fi modificată dacă principalii parteneri de dialog social ai Ministerului Educației vor să se realizeze modificări în calendarul aprobat.

Când începe şcoala în septembrie 2021? Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei

“Dacă și numai dacă principalii parteneri de dialog social ai Ministerului Educației (FSLI, Federația Spiru Haret, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți) ajung la un consens și revin în mod unanim asupra calendarului aprobat în urma consultărilor de la începutul anului 2021, Ministerul Educației are deplina disponibilitate de a reveni asupra calendarului, în sensul extinderii perioadei de cursuri încă din anul școlar 2021 – 2022, atrăgând, însă, atenția asupra deficitului de predictibilitate generat de această eventuală revenire”, anunţă Ministerul Educaţiei.

Când începe şcoala în septembrie 2021? Predictibilitate

Ministerul Educației este de părere că predictibilitatea trebuie să rămână un deziderat major în sistemul de învățământ, mai ales acum, când perioada de criză sanitară a impus decizii multiple de schimbare în timp scurt.

Pe de altă parte, Ministerul Educației susține extinderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât este necesară recuperarea pierderilor educaționale generate de predarea online.

Extinderea anului şcolar

În orice variantă, Ministerul Educației va avea anul acesta inițiativa de a propune extinderea perioadei de cursuri în învățământul preuniversitar, începând cu anul școlar 2022 – 2023. În acest sens, vor fi inițiate consultări extinse.

Ministerul Educației va lua în considerare orice soluție va rezulta în urma acestor consultări. Nu se va exclude nicio variantă solicitată de profesori, elevi și părinți:

  • revenirea la trimestre,
  • extinderea duratei cursurilor,
  • altă variantă ce va rezulta în interesul pregătirii elevilor.

Citeşte şi Structura Anului Şcolar 2021-2022. Pe ce dată începe şcoala în septembrie?