Ministerul Educatiei

Când începe şcoala în toamnă 2020?

21.08.2020

Când începe şcoala în toamnă 2020? Mulţi părinţi se întreabă, în această perioadă, când începe şcoala în toamna 2020 şi ce reguli trebuie să respecte elevii în noul an şcolar. Vă oferim, aşadar, o serie de informaţii utile despre noul an şcolar 2020-2021!

Când începe şcoala în toamnă 2020? Anunţul

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că școala în învățământul preuniversitar începe la 14 septembrie. Pentru majoritatea elevilor acest lucru înseamnă că vor merge efectiv la instituțiile de învățământ. Decizia va fi luată, însă, la nivel local, în funcție de trei scenarii.

Decizia luată de Guvernul României

Când începe şcoala în toamnă 2020? Guvernul a adoptat, aşadar, o ordonanță de urgență privind instituirea unor măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2, în unitățile și instituțiile de învățământ preuniversitar și universitar. De asemenea, actul normativ modifică și completează Legea educației naționale nr. 1/2011. Prin noile măsuri legislative, se urmărește asigurarea dreptului la învățătură și la sănătate pentru beneficiarii primari ai învățământului preuniversitar, pentru studenți și pentru personalul din sistemul național de învățământ.

Când începe şcoala în toamnă 2020? Clasele I-XII

Astfel, în învățământul preuniversitar, în funcție de evoluția situației epidemiologice, Consiliul de administrație al școlii poate propune, în urma consultării Asociației de părinți, ca desfășurarea activității didactice care presupune prezența fizică a antepreșcolarilor, preşcolarilor și elevilor, să se realizeze prin intermediul tehnologiei și a internetului (cu respectarea măsurilor stabilite prin ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării).

Când începe şcoala în toamnă 2020? Învăţământul universitar

De asemenea, în învățământul superior, în funcție de situația epidemiologică și de specificul fiecărei universități, în anul universitar 2020-2021, în baza autonomiei universitare, cu asumarea răspunderii publice și cu respectarea calității actului didactic, desfășurarea activității didactice ce presupune prezența fizică a studenților se stabilește prin hotărâre a Senatului universitar (cu respectarea măsurilor stabilite prin ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării și a reglementărilor generale și sectoriale din Uniunea Europeană privind minimul orelor de practică).

Citeşte şi Anul şcolar 2020-2021. Noi măsuri anunţate de Guvern

 

 

 

 

Citiți și despre: