Stiri: Energie

Cand se da drumul la caldura in Bucuresti

Când se dă drumul la căldură în București? Anunțul RADET

08.10.2019

Când se dă drumul la căldură în București? Anunțul RADET. Când se dă drumul la căldură în București? Anunțul RADET. RADET a anunțat că este pregatită din punct de vedere tehnic pentru începerea furnizării agentului termic pentru încălzire.

Când se dă drumul la căldură în București? Ce prevede legislația

Conform prevederilor legale, sezonul de încălzire pentru consumatorii de tip urban va începe în funcție de condițiile meteo, când acestea se vor încadra în limitele prevăzute de art. 117 din H.G. nr. 425/20.07.1994, modificat prin H.G. nr. 337/ 16. 05. 2018.

Așadar, agentul termic pentru încălzire se va furniza după trei zile consecutive, când temperatura medie zilnică între orele 20 – 06 va fi de +10 grade Celsius sau mai mici.

Când se dă drumul la căldură în București? Furnizarea căldurii la cerere

Regia mai precizează că poate furniza căldură la cerere spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni. La acestea se adaugă celelalte instituţii publice care solicită această furnizare de căldură.

Când se dă drumul la căldură în București? Încărcarea cu apă a instalațiilor

RADET a demarat din data de 23 septembrie 2019 încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică pentru noul sezon de încălzire 2019 – 2020.

Această acţiune a fost necesară pentru pregătirea reţelei de termoficare în noul sezon de încălzire 2019 – 2020.

”Asociaţiile de Proprietari racordate la sistemul centralizat de termoficare trebuie să se asigure că instalaţiile interioare proprii de alimentare cu energie termică sunt în stare de funcţionare şi că lucrările din interiorul imobilelor sunt finalizate. Potrivit prevederilor articolului 30, alineatul (4) din Legea nr. 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică, publicată în Monitorul Oficial nr. 651/27.07.2006, debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă menajeră ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată pe parcursul sezonului de încălzire”, anunța atunci RADET.

Citește și Marșul pentru Păduri 2019. Greenpeace România, DeClic și Agent Green organizează un marș, în București, pentru a atrage atenția asupra masacrului pădurilor din țara noastră