Stiri: Logistica

Modernizare Transfăgărășan

Când se închid Transfăgărăşanul şi Transalpina în 2021? 

20.10.2021

Când se închid Transfăgărăşanul şi Transalpina în 2021?  Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că circulaţia pe Transfăgărăşan nu se va închide pe 20 octombrie având în vedere condiţiile meteorologice favorabile din prezent. În schimb, începând cu această dată, nu se va mai putea circula pe Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului.

UPDATE 25 octombrie 2021: Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat circulaţia rutieră va fi închisă, de azi, 25 octombrie 2021, pe DN 7C (Transfăgărăşan).

Când se închide Transfăgărăşanul şi Transalpina în 2021? Condiţiile meteo favorabile pe DN 7C şi DN 67C

Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR care s-a întrunit pentru analiza închiderii circulaţiei pe Transfăgărăşan a luat decizia amânării termenului de 20 octombrie, având în vedere condiţiile meteorologice favorabile din prezent. Normativul privind circulaţia rutieră pe drumurile montane, DN 7C şi DN 67C prevede închiderea circulaţiei pe Transfăgărăşan, începând cu data de 20 octombrie.

Transfăgărăşanul nu se închide pe 20 octombrie 2021

Comisia reglementează unitar circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan şi Transalpina, în vederea asigurării viabilităţii acestora prin prisma condiţiilor meteorologice, climatice, altitudinii la care sunt situate şi a caracteristicilor tehnice ale acestor drumuri montane.

În perioada de iarnă, când condiţiile meteorologice nu permit circulaţia rutieră în condiţii de siguranţă, aceasta este interzisă pe DN 7C – „Transfăgărăşan” între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

Transalpina se închide pe 20 octombrie 2021

Comisia întrunită pentru analiza viabilităţii circulaţiei pe DN 67C (Transalpina), între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800), a decis menţinerea închiderii traficului pentru toate categoriile de autovehicule pe acest tronson de drum montan.

CNAIR precizează că măsura închiderii circulaţiei rutiere pe acest sector a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă.

Citeşte şi 189,75 milioane de lei pentru Autostrada A1 Arad -Timișoara – DN 69