Tablete pentru elevi.

Când se redeschid şcolile? Ministerul Educaţiei, anunţ important

24.11.2020

Când se redeschid şcolile? Ministerul Educaţiei anunţă că, în funcție de evoluția situației epidemiologice care a generat decizia de suspendare a cursurilor în clasă, vor fi analizate şi stabilite modalitățile de continuare a activităților din învățământul preuniversitar.

Când se redeschid şcolile? Ordinul de ministru nr. 5.972/8.11.2020

În conformitate cu prevederile ordinului de ministru nr. 5.972/8.11.2020, începând cu data de 9.11.2020 au fost suspendate, pentru o perioadă de 30 de zile, activitățile didactice care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ:

  • preșcolar
  • primar
  • gimnazial
  • liceal
  • postliceal

„Menționăm că, în funcție de evoluția situației epidemiologice care a generat decizia inițială de suspendare și de hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Ministerul Educației și Cercetării va analiza și stabili modalitățile de continuare a activităților din învățământul preuniversitar, iar opinia publică va fi informată în timp util”, conform sursei citate.

Când se redeschid şcolile? Cursuri online

Ministerul Educaţiei mai anunţă că în această perioadă, în care cursurile nu se pot desfășura „față în față”, procesul didactic este organizat în sistem online, potrivit Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Aceasta a fost aprobată prin ordinul ministrului educației și cercetării nr. 5.545/2020.

Resurse educaţionale

În situațiile în care procesul didactic întâmpină dificultăți, inspectoratele școlare județene şi Inspectoratul Școlar al Municipiului București și unitățile de învățământ preuniversitar au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informațională și internet.

Când se redeschid şcolile? Precizările Ministerului Educaţiei au fost făcut în contextul în care un reprezentant al instituţiei anunţase iniţial că elevii s-ar putea întoarce la şcoală în februarie 2020.

Citeşte şi Evoluția afacerilor în 2020. Ce impact a avut pandemia?

 

 

 

Citiți și despre: