Stiri: Social

Masuri valul 5

Când se reiau cursurile școlare 2020. Anunțul făcut de Ministerul Educației

08.04.2020

Când se reiau cursurile școlare 2020. Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că a agreat cu partenerii educaționali – reprezentanții elevilor, studenților, părinților, cadrelor didactice și cei ai Consiliului Național al Rectorilor, măsurile care se impun în vederea reluării cursurilor și a finalizării cu succes a anului școlar și universitar 2019/2020.

Când se reiau cursurile școlare 2020. Elevii ar putea să se întoarcă la școală în luna iunie

În condițiile informațiilor de până la ora actuală privind evoluția pandemiei de coronavirus, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învățământul preuniversitar și universitar în decursul lunii iunie. În funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, măsurile pot suferi modificări.

Când se reiau cursurile școlare 2020. Măsurile discutate

În cadrul întâlnirii cu partenerii educaționali, s-au mai stabilit următoarele măsuri:

  • În funcție de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naționale și ale examenului național de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie.
  • Programele de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat nu vor cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea.
  • Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, olimpiadele și concursurile școlare, precum și simulările pentru examenele naționale vor fi anulate.
  • Sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru olimpici va fi anulată.
  • Situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, cărora li se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul.
  • Subiectele pentru tezele din semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020.
  • Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, grădiniță și cel de mobilitate a personalului didactic vor fi decalate.
  • Calendarele aferente proceselor amintite mai sus vor fi anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperii cursurilor.

Când se reiau cursurile școlare 2020. Facultăți și universități

Pentru învățământul superior, activitățile se vor desfășura în mediul online. Activitățile care impun interacțiunea „față în față” vor fi recuperate modular, intensiv. Acest lucru se va întâmpla după încetarea stării de urgență.

Admiterea la facultate și masterat

Admiterea pentru licență în învățământul superior se va organiza după susținerea Examenului Național de Bacalaureat. Admiterea la masterat sau doctorat se va organiza după susținerea examenului de licență sau disertație.

”Ministerul Educației și Cercetării urmărește cu mare atenție ce se întâmplă în celelalte state, iar Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, se află în contact direct cu toți miniștrii educației, astfel încât, în funcție de evoluția situației, să existe o corelare între deciziile care se iau la nivelul țărilor UE”, a mai transmis instituția.

Citește și Dacia Plant, donație importantă către spitale