Stiri: Logistica

Autostrada Transilvania

Când va fi gata autostrada Sibiu-Pitești?

08.03.2016

Studiul de Fezabilitate pentru construcția autostrăzii Sibiu-Pitești va fi finalizat până la data de 15 decembrie 2016, iar proiectarea și execuția lucrărilor vor fi demarate după finalizarea documentului, a anunțat Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

Noul termen estimat pentru darea în trafic a tronsonului de autostradă este anul 2021.

Contractul de lucrări pentru autostrada Sibiu — Pitești va fi finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 — 2020.

„Având în vedere importanța proiectului autostrăzii Sibiu-Pitești, CNADNR SA a supus dezbaterii publice pentru prima dată un proiect de infrastructură rutieră la faza de SF (studiul de fezabilitate — n.r.) privind alegerea variantei optime de traseu. Acest demers a avut drept scop cunoașterea și eliminarea eventualelor probleme de mediu, geomorfologiei terenului, arheologice, care ar putea conduce la modificări ale proiectului. Stadiul actual al proiectului este cel al selecției alternativelor de traseu. Varianta optimă de traseu va rezulta în urma Analizei Multicriteriale, în baza criteriilor aplicate variantelor studiate, respectiv criterii tehnice, de mediu, socio-economice și financiare”,  au afirmat reprezentanții CNADNR.