Capitala a depăşit pragul de 1 milion de angajaţi

22.04.2018

Numărul de salariaţi din clădirile de birouri clasa A şi B din Capitală a ajuns la aproximativ 250.000 la finalul anului trecut, ȋn timp ce efectivul total al salariaţilor din Bucureşti a depăşit pragul de 1 milion de persoane ȋn prima lună a acestui an.

Efectivul salariaţilor a crescut, aşadar, ȋn cea de-a doua jumătate a anului trecut cu aproximativ 40.000 de persoane, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică, circa 10.000 de persoane fiind recrutate ȋn rȃndul companiilor cu sedii ȋn clădirile de birouri moderne, potrivit estimărilor Cushman & Wakefield Echinox.

Ținȃnd cont de proiectele de birouri a căror livrare este anunţată ȋn acest an, precum şi de planurile de recrutare anunţate ȋn special de companiile internaţionale prezente pe piaţa locală, numărul angajaţilor din clădirile moderne de birouri din Bucureşti ar putea urca spre 280.000 de persoane pȃnă la finalul acestui an.

„Numărul angajaţilor din Bucureşti este ȋn creştere, cu peste 100.000 de noi angajaţi ȋn ultimii trei ani. În acelaşi timp, se constată şi o evoluţie semnificativă a condiţiilor de lucru oferite de angajatori, ca factor important ȋn procesul de retenţie. Rata şomajului este la un minim record, de 1,5%, iar ȋn rȃndul specialiştilor din zona IT există un deficit de personal substanţial, motiv pentru care Bucureştiul trebuie să ȋşi menţină atractivitatea pentru a absorbi forţa de muncă din alte zone”, a afirmat Mădălina Cojocaru, Partner, Office Agency C&W Echinox.

În jur de 65.000 de persoane lucrează ȋn clădirile de birouri din zona Pipera, circa 55.000 ȋn zona Centru – Nord, iar ȋn Vest ȋn jur de 38.000, cele trei zone concentrȃnd 63% dintre angajaţii clădirilor moderne de birouri din Bucureşti.

 

 

 

Citiți și despre: