Capitalizare Bittnet 2019

Bittnet ajunge la o capitalizare de piață de peste 100 milioane de lei

20.05.2019

Bittnet a ajuns la o capitalizare de piață de peste 100 milioane de lei. Astfel, în data de 16 mai, Bittnet Group (BNET), companie listată pe piața AeRO și primul emitent IT listat la Bursa de Valori București, a închis ședința de tranzacționare cu o capitalizare de piață ce depășea 100 de milioane lei. La închiderea pieței, acțiunile companiei aveau prețul de 1,88 lei. Per total, capitalizare bursieră a fost de 103,838,425 lei, reprezentând un prag istoric pentru grup.

Capitalizare Bittnet 2019. Creștere de 1333%, în patru ani

Bittnet a reușit să-și mărească valoarea cu 1333% pe parcursul a patru ani.

Compania a fost înființată în anul 2007 de către frații Mihai și Cristian Logofătu. Bittnet s-a axat inițial pe furnizarea de training IT, și după câțiva ani a introdus divizia de integrare IT&C.

Bittnet s-a listat la Bursa de Valori București în aprilie 2015. Listarea a venit după ce a primit o infuzie de capital de la fondul polonez de tip pre-IPO, Carpathia Capital.

La momentul listării pe piața AeRO, Bittnet avea o capitalizare de piață de 7,5 milioane de lei, ceea ce înseamnă o creștere a capitalizării de piață a companiei de peste treisprezece ori pe parcursul a 4 ani.

Capitalizare Bittnet 2019. Ce spune conducerea companiei?

„Călătoria accelerată în care am fost în ultimii 4 ani nu ar fi fost posibilă fără oportunitățile care ne-au fost oferite de către piața de capital din România și de către acționarii noștri, cărora le mulțumim pentru sprijinul lor constant. Suntem recunoscători pentru încrederea pe care investitorii de pe Bursa de Valori București ne-au oferit-o și, împreună cu toți colegii noștri, rămânem dedicați dezvoltării în continuare a grupului Bittnet, prin stabilirea de obiective ambițioase pentru viitor”, a declarat Mihai Logofătu, CEO și co-fondator al Bittnet.

Capitalizare Bittnet 2019. Educație și tehnologie

În prezent, Bittnet este un grup de companii axat pe două domenii principale de activitate: educație și tehnologie, care include următoarele branduri:

  • Bittnet Training
  • Equatorial
  • Dendrio
  • Elian Solutions
  • Academia Credis

Capitalizare Bittnet 2019. 10 milioane de euro

De la listare, Bittnet a reușit să atragă aproximativ 10 milioane de euro prin mecanismele pieței de capital – majorări de capital, emisiuni de obligațiuni, precum și prin distribuirea profiturilor acumulate sub formă de acțiuni gratuite. Din această sumă, aproximativ 6 milioane de euro au fost atrase pe parcursul a cinci emisiuni de obligațiuni corporative, care au alimentat în principal activitatea de M&A a grupului pe piața locală.

„Recunoaștem această etapă de depășire a valorii de 100 milioane lei a capitalizării noastre ca un semn de încredere în promisiunea noastră de a obține venituri în valoare de 130 milioane lei până la sfârșitul acestui an. În ultimii doi ani ne-am dedicat extinderii afacerii noastre prin activități de M&A iar pentru următorii 2 ani ne propunem consolidarea și dezvoltarea poziției noastre pe piețele locale și externe. Procesul, deși sună static, ne va ajuta să ne dublăm veniturile până la sfârșitul acestui an, ceea ce este important înainte de transferul nostru către Piața Principală a BVB”, a declarat Cristian Logofătu, CFO și co-fondator al Bittnet.

Capitalizare Bittnet 2019. Cele mai lichide acțiuni pe piața AeRO

În 2018, acțiunile BNET au reprezentat cele mai lichide acțiuni pe piața AeRO. Titlurile au înregistrat peste 3.500 de tranzacții.

Evaluarea Bittnet a crescut cu 55% în anul 2018. De la începutul anului 2019, prețul acțiunilor BNET a avansat cu 66%, de la 1,13 lei (prețul de închidere din 3 ianuarie 2019) până la 1,88 lei (prețul de închidere din 16 mai 2019).

Capitalizare Bittnet 2019. Transferul pe Piața Principală

În plus, în octombrie 2018, Bittnet și-a anunțat intenția de a se transfera pe Piața Principală a Bursei de Valori București. Decizia a fost aprobată de Adunarea Generală a Acționarilor din decembrie 2018.

Conducerea companiei se așteaptă ca procesul oficial de transfer a Bittnet Group către Piața Principală a BVB să se finalizeze în trimestrul al patrulea din 2019.

Citește și Când se deschide Business Center The President?

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Bittnet ajunge la o capitalizare de piață de peste 100 milioane de lei

  1. Pingback: Analize medicale Synevo - laboratoarele Synevo | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.