Car Sharing Citylink

Citylink lansează un serviciu de Car Sharing

19.02.2020

Citylink, platformă de mobilitate urbană dezvoltată de o echipă locală de antreprenori, debutează, în România, cu serviciul de Car Sharing. Acesta pune la dispoziția utilizatorilor, pentru început, o flotă de 150 de automobile disponibile în București și utilizabile în toată țara. Toate mașinile sunt cu propulsie hibridă și cutie de viteze automată.

Mașinile și aplicația sunt conectate online cu ajutorul unui serviciu de internet mobil de mare viteză, care asigură o conectivitate rapidă, sigură, iar interacțiunea cu mașina va fi mult mai ușoară.

Car Sharing Citylink. Orașe inteligente

“Orașele inteligente au nevoie de mobilitate inteligentă, iar prin lansarea serviciului de tip car sharing ne propunem să eliminăm barierele esențiale din traficul Capitalei și al întregii țări – dependența de disponibilitatea altui șofer, aspectele necunoscute despre starea și siguranța mașinii utilizate, costul parcării – pentru locuitorii, turiștii și vizitatorii Bucureștiului și nu numai.

Mai mult decât atât, am conceput serviciul după ce am studiat în profunzime traficul din Capitală și am decis să asigurăm utilizatorilor o tarifare corectă, avantajoasă, ce ține cont nu doar de timpul petrecut în mașină, ci și de distanța efectivă efectuată – practic, nu ne dorim ca, în perioadele de vârf de trafic, în care congestiile devin frecvente, utilizatorii să plătească faptul că sunt blocați între semafoare, ci proporțional și cu distanța parcursă. Iar reducerea traficului este și unul dintre motivele principale pentru care lansăm un serviciu care, conform calculelor noastre, la o flotă de 150 de mașini, într-un regim de utilizare medie, poate elimina 1.000 de automobile din trafic, în fiecare zi”, a declarat Igor Grosu, CEO și cofondator Citylink.

Car Sharing Citylink. Funcția Lock & Keep

În plus, prin funcția Lock & Keep, Citylink devine un serviciu perfect adaptat la nevoile șoferilor români. Acesta permite:

  • rezervarea unei mașini
  • utilizarea mașini
  • păstrarea mașinii

Acest lucru este posibil pentru toate orele sau chiar zilele pentru care îi este necesară unui utilizator.

De altfel, tarifarea folosirii unui automobil Citylink este plafonată la un nivel maxim de:

  • 140 de lei pe zi, pentru modelele Yaris
  • 170 de lei pe zi pentru Corolla

Acest lucru se face în limita a 50 de kilometri parcurși.

Car Sharing Citylink. Parcare gratuită

În plus, parcarea, unul dintre aspectele menționate cel mai des de șoferii din București drept factor dificil de gestionat, este gratuită pentru toate automobilele Citylink, indiferent de timpul de staționare, în toate parcările Capitalei administrate de municipalitate.

De asemenea, Citylink va extinde, permanent, și lista locurilor rezervate pentru utilizatorii săi în parcările private din Capitală, ce vor deveni disponibile și rezervabile, și ele, în mod facil, direct prin intermediul aplicației de smartphone.

Totodată, fiecare automobil din flota Citylink are, în standard, un scaun auto pentru copii, de tip înălțător.

Telekom România, partener al proiectului

“Conceptul Smart City de la Telekom Romania susține orașele, afacerile și cetățenii, prin optimizarea traficului, îmbunătățirea siguranței urbane, a calității aerului sau prin implementarea inteligentă a iluminatului. Telekom Romania a fost prima companie din țara noastră care a implementat un astfel de proiect încă din 2016. Cu o experiență semnificativă în alegerea și integrarea tehnologiilor Smart City, Telekom Romania s-a alăturat proiectului City Link, oferind soluțiile de conectivitate pentru flota de mașini cu ajutorul abonamentului Freedom – mobil, cu beneficii nelimitate și libertate de contract”, a declarat Ovidiu Ghiman, directorul executiv comercial pe segmentul business al Telekom Romania.

Citește și Rezultate Biofarm 2019. Profitul companiei, în creștere puternică

 

 

 

Citiți și despre: