Stiri: Retail

Akademia Kinderland ajunge pe litoral

Caravana Akademia Kinderland. Anunţul făcut de Kaufland

08.07.2020

Caravana Akademia Kinderland. Kaufland anunţă începerea programului Caravana Akademia Kinderland. Astfel, caravana care îi învață pe cei mici despre alimentația sănătoasă ajunge pentru prima dată în Ardeal în această vară, în cadrul programului Akademia Kinderland, desfășurat de Kaufland România și Asociația pentru Responsabilitate Socială PLAN B pentru al treilea an la rând.

Caravana Akademia Kinderland. Cluj-Napoca

Prima oprire a școlii pe roți care învață copiii cum să se hrănească sănătos are loc la Cluj-Napoca, la Cluj Arena, în zona tribunei a 2-a. Acolo, caravana va poposi timp de 10 zile, începând cu 6 iulie.

Accesul este gratuit și se face în intervalul orar 16:00 – 20:00, în grupuri de maximum cinci persoane, în baza programărilor prealabile la numărul 0775.205.078 – și cu respectarea tuturor rigorilor de protecție obligatorii în această perioadă.

Caravana Akademia Kinderland. Măsuri de protecţie

La activitățile Akademiei Kinderland pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani. Singura condiţie este reprezentată de obligativitatea purtării măștii de protecție.

În plus, organizatorii au luat toate măsurile de siguranță pentru respectarea distanțării sociale:

  • circuit separat de intrare/ieșire
  • termoscanare
  • dezinfectant
  • mănuși
  • măști de protecție

Butaforii, fructe și legume sub formă de exponate gigant, stații de explorat, jocuri pe tabletă, informații și curiozități despre toate categoriile de alimente – toate acestea vor fi disponibile la caravană, unde cei mici vor învăța prin metode nonformale și interactive despre alimentația corectă.

Copiii vor fi îndrumați de personal prin stațiile decorate atractiv, unde vor afla cum arată farfuria ideală, cum funcționează corpul uman în raport cu mâncarea, cum se combină corect alimentele, ce înseamnă gustare sănătoasă și cum să evite risipa alimentară – toate explicate pe înțelesul copiilor.

Caravana Akademia Kinderland. Obiceiuri sănătoase

Programul sprijină părinții în eforturile de a-i ajuta pe cei mici să deprindă obiceiuri sănătoase, cu impact pe termen lung în starea de sănătate și dezvoltarea armonioasă.

Potrivit specialiștilor, una dintre consecințele izolării sociale din timpul pandemiei a fost creșterea obezității infantile, în contextul în care copiii nu au mai avut activitate fizică și a existat tentația de a consuma mai des hrană nesănătoasă, precum fast-food, dulciuri, sucuri etc.

Cel mai recent studiu european cu privire la obezitatea infantilă arată că în România, 7% dintre copii nu iau niciodată micul dejun, iar unul din 4 copii de 8 ani are probleme de greutate şi unul din 10 suferă de obezitate.

Nevoia de a deprinde comportamente alimentare sănătoase include pe lângă nutriție corectă și evitarea risipei alimentare. Același studiu arată că în România, risipa alimentară se ridică la 6.000 de tone pe zi, iar 49% din aceasta se produce în gospodării.

Calendarul Şcolii mobile Akademia Kinderland

  • Cluj-Napoca: 6 – 15 iulie
  • Oradea: 17 – 26 iulie
  • Sibiu: 28 iulie – 6 august
  • Alba-Iulia: 7 – 16 august
  • Brașov: 18 – 27 august

Citeşte şi NEPI Rockcastle începe procedurile de arbitraj cu AFI Europe