Logistica

Carbon Logistic, lider pe piața românească de transport specializat de „negru de fum”

01.04.2016

Întâmpinarea nevoilor clienților reprezintă obiectivul principal al companiei. Cu un început timid, Carbon Logistic a fost înființată în anul 2007 cu un capital integral privat. Debutând cu o flotă cu un număr relativ mic de camioane, compania a urmărit să formeze o echipă închegată, tânără și motivată, și să își atingă întotdeauna obiectivul.

Respectând exigențele impuse încă de la începutul activității, societatea a reușit să evolueze și să se impună pe o piață aflată într-o continuă expansiune. Carbon Logistic „a urmărit sistematic atingerea obiectivului final și anume acela de a veni în întâmpinarea nevoilor clienților, în materie de transport rutier de mărfuri, și de a încheia fiecare cursă la cele mai ridicate standarde de calitate, siguranță și, nu în cele din urmă, prompt. Astfel, Carbon Logistic a reușit să se dezvolte treptat, având o creștere sustenabilă”, susține Luca Radu Ioan, Transport Coordinator.

Compania s-a specializat în piețele de nișă

Inițial, obiectul de activitate al companiei l-a reprezentat transportul rutier de mărfuri atât pe plan național, cât și internațional. „ Carbon Logistic acoperă un spectru larg de soluții în materie de transport, derivat din categoriile de activități pe care le prestează: transport marfă generală, transport specializat, transport negru de fum”, declară oficialul companiei.

Treptat însă, societatea s-a axat pe transporturile specializate, venite să întâmpine nevoile clienților. Principala arie de transport specializat este cea a negrului de fum, materia primă utilizată în industria de prelucrare a cauciucului, dar nu numai.

Tocmai această ramură de transporturi specializate face diferența dintre Carbon Logistic și competitorii săi, mai ales că deține atât resurse financiare, cât și echipamente construite pentru cele mai specifice cerințe, caracteristice piețelor de nișă.

Seriozitatea pe care compania o acordă fiecărui client în parte, prin respectarea termenelor de livrare și a standardelor de calitate, este un alt factor prin care Carbon Logistic se distinge de alți transportatori.

Din aceeași categorie de factori face parte și resursa umană, societatea având o echipă cu un nivel ridicat de pregătire profesională, capabilă să înțeleagă fundamentul companiei și să găsească soluții potrivite pentru clienți, indiferent de factorii – interni sau externi – care exercită o presiune foarte mare și un grad ridicat de stres. Fundamentul companiei este reprezentat, în mod special, de satisfacerea clientului, misiune destul de dificilă pe piața transporturilor specializate.

Am reușit să ne afirmăm printr-un grad ridicat de profesionalism, seriozitate și standarde de calitate foarte ridicate ale serviciilor noastre, reușind astfel să câștigăm încrederea clienților noștri de pretutindeni.

Pentru atingerea calității dorite, firma a implementat un sistem de management integrat, respectând cerințele ISO 9001:2008 și SQAS, sistem puțin cunoscut în România, Carbon Logistic fiind a doua companie românească unde a fost implementat și care a fost evaluată conform sistemului SQAS.

Flota auto, preocuparea constantă a companiei

Parcul auto al companiei cuprinde o gamă variată de echipamente, ca de exemplu: semiremorci standard pentru transport de marfă paletizată, silozuri speciale destinate transportului de cărbune activ pentru purificarea apelor și a filtrelor de aer,  silozuri sub presiune pentru pulbere si granule, remorci  pentru transportul bobinelor, remorci-platforme pentru echipamente speciale.

Notorietatea companiei însă este datorată sectorului de transport specializat de negru fum, solicitările venind atât din partea clienților fideli, cât și din partea unor clienți noi, care au aflat despre Carbon Logistic primind recomandări directe. Acest tip de transport este foarte dificil de realizat deoarece necesită echipamente speciale, un „know-how” ridicat al pieței și o echipă profesionistă.

„Reînnoirea flotei este o preocupare constantă a companiei noastre: anul trecut am achiziționat 25 de autotractoare și ne mândrim cu faptul că suntem una dintre firmele pionere din România care a achiziționat autotractoare EURO 6, dar și 10 semiremorci.”, menționează Luca Radu Ioan.

De aceea, Carbon Logistic a investit continuu în dezvoltarea flotei auto și în marketing, reușind să câștige încrederea clienților săi și să devină lider pe piața românească în transportul specializat de negru de fum, dar și un competitor important pe piața transporturilor din Europa.

Proiecte și planuri de viitor

Compania lucrează la construcția unui nou sediu, care se dorește a fi funcționabil începând cu anul 2017. Acesta va cuprinde toate dependințele necesare unei firme de transport: atelier auto, garaj, spațiu de depozitare, realizarea unei pompe de alimentare și a unei spălătorii specializate.

Pe lângă aceste investiții, societatea a achiziționat un sistem nou de software, creat după specificații precise, pentru a automatiza sarcinile administrative și de a asigura o eficiență cât mai ridicată a sistemului CRM – Managementul Relațiilor cu Clienții – al companiei.

Pe viitor, Carbon Logistic intenționează să implementeze un serviciu nou pe piața românească, acela de a oferi un depozit specializat, cu o suprafață de 5 000 metri pătrați și o înălțime de 12 metri, folosit pentru depozitarea și transbordarea produselor chimice vrac pulbere și granulare.

Acest serviciu oferă clienților posibilitatea de a cumpăra materia primă la saci, astfel putând fi transportată, depozitată și apoi transbordată cu ușurință, ducând la diminuarea sau chiar eliminarea riscului de contaminare a produsului și a mediului înconjurător.

„Practic oferim clienților noștri posibilitatea de a cumpăra materia primă la saci, de oriunde din Europa sau din afara ei, care poate fi astfel transportată cu ușurință și costuri reduse folosind  modalități standard de transport. Marfa este apoi stocată în depozitul nostru și mai departe transbordată în cisternele noastre, fiind transportată numai câțiva kilometri până la destinația finală”, adaugă reprezentantul departamentului Transport.

Carbon Logistic a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 13 milioane de euro și preconizează pentru anul în curs o creștere de 10%. De aceea, compania intenționează să își stabilizeze și consolideze poziția pe piață, prin dezvoltarea, în continuare, a unor strategii care să vină în întâmpinarea nevoilor clienților cu servicii cât mai eficiente.