Card de sanatate expirat 2020

Ce trebuie să ştii dacă ţi-a expirat cardul de sănătate?

26.06.2020

Card de sănătate expirat 2020. Casa de Asigurări de Sănătate anunţă că a fost prelungită cu şapte ani valabilitatea cardurilor naționale de sănătate emise până la 31 decembrie 2014. Aşadar, Executivul a aprobat o Hotărâre care prevede că, începând cu luna iulie 2020, se generează și se rescriu noi certificate digitale pentru cardurile naționale de asigurări de sănătate emise până la data de 31 decembrie 2014. Termenul de valabilitate al acestor carduri este de şapte ani de la data rescrierii certificatului.

Card de sănătate expirat 2020. Mesajul transmis de CNAS

Card de sănătate expirat 2020. Această reglementare vine în contextul în care valabilitatea certificatelor inscripționate pe cardurile naționale de asigurări de sănătate ar fi expirat în 2020 pentru aproximativ 4,2 milioane de carduri. În plus, în anul 2021, urmează să expire alte 10 milioane de carduri.

„Soluția de prelungire a certificatelor inscripționate pe cardurile naționale va face economii substanțiale, de peste 30 de milioane de euro, binevenite în perioada dificilă pe care o traversăm, în care există o presiune financiară suplimentară în sistemul de sănătate determinată de pandemie”, a declarat Adela Cojan, președintele CNAS.

Card de sănătate expirat. Costuri

Card de sănătate expirat 2020. Costurile acestei soluții sunt în valoare de aproximativ 550 mii lei. Aceasta sumă este mult mai mică față de 165,4 milioane lei, cât ar fi costat retipărirea a 14,2 milioane de carduri de sănătate.

Hotărârea aprobată de Guvern degrevează bugetul Ministerului Sănătății pentru anii 2020 – 2021 de cheltuielile de tipărire a cardurilor a căror valabilitate expiră în această perioadă. De asemenea, se degrevează și bugetul Fondului național de asigurări sociale de sănătate de cheltuielile aferente distribuției acestora.

Scrierea noului certificat

Card de sănătate expirat 2020. Scrierea noului certificat pe CIP-ul cardului se va face în mod automat. La nivelul aplicației furnizorului de servicii medicale, în momentul introducerii cardului în cititor, sistemul va detecta certificatul expirat și îl va înlocui fără nicio intervenție a furnizorului.

Citeşte şi Vacanţe 2020. Unde aleg românii să călătorească în acest an? Principalele opţiuni

 

 

 

Citiți și despre: