Stiri: Energie

Programul Prima conectare 2023

Carduri pentru energie: Bugetul aprobat de Guvern

22.09.2023

Carduri pentru energie. Guvernul a aprobat Ordonanța pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 166/2022 privind unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea preţului la energie, suportat parţial din fonduri externe nerambursabile.

Se asigură în continuare fondurile pentru plata sprijinului care se acordă populației vulnerabile pentru compensarea prețului la energie, conform prevederilor OUG nr. 166/2022.

Bugetul alocat

Astfel, sumele necesare vor fi asigurate din fonduri europene, atât prin Programul operaţional „Capital Uman”, Programul operațional Regional și Programul operațional „Capacitate administrativă”, cum a fost până în prezent, cât și prin Programul operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 precum și Programul operaţional Competitivitate 2014- 2020, în limita economiilor care sunt identificate la nivelul acestor programe.

Bugetul măsurii temporare Sprijin pentru compensarea prețurilor la energie destinat categoriilor de peroanele vulnerabile a fost stabilit la 4 miliarde de lei.

Carduri pentru energie

Cardurile de energie aflate acum în circulație, respectiv peste 1,6 milioane, au fost alimentate cu o nouă tranșă în valoare de 700 de lei/pentru fiecare beneficiar.

Noile carduri, aflate în proces de distribuire, vor fi alimentate cu aceeași sumă de bani după ce Poșta Română va anunța că acestea ajung la cei aproximativ 400.000 de beneficiari.

Citește și Câtă energie a produs România în perioada ianuarie – iulie 2023?