Stiri: IT&C

Cea mai buna retea de date mobile din Romania

Care este cea mai bună rețea de date mobile din România?

24.04.2019

Cea mai bună rețea de date mobile din România. Vodafone a fost certificată drept cea mai bună rețea de date mobile din țara noastră. Această certificare a fost primită în urma testelor realizate în martie 2019 de către compania independentă de testare a rețelelor de comunicații P3 communications GmbH din Germania.

Campania de testare a avut loc în perioada 8-25 martie 2019, pe tot teritoriul României. Traseul a fost aleator ales de către auditorul P3 communications.

Cea mai bună rețea de date mobile din România. Măsurătorile

Mai exact, măsurătorile au acoperit o distanță rutieră de 7000 km. Per total, acestea au inclus un procent de 23% din populația țării.

68% dintre măsurători au fost realizate în localități urbane și rurale. În același timp, 32% dintre teste au fost efectuate pe drumurile rutiere.

Cea mai bună rețea de date mobile din România. Cel mai bun punctaj

În urma măsurătorilor, Vodafone a avut cel mai mare punctaj pentru calitatea și performanța serviciilor sale de date mobile.

Față de campania de certificare P3 anterioară, din decembrie 2017, Vodafone și-a îmbunătățit calitatea și performanța serviciilor de date și voce mobilă, mai ales în ceea ce privește serviciile de date mobile.

Cea mai bună rețea de date mobile din România. Ce spun reprezentanții operatorului de telefonie?

„Certificarea Best Mobile Network for Data pe care tocmai am obţinut-o este încă o dovadă a investiţiilor constante pe care Vodafone România le face în calitatea serviciilor sale şi, totodată, ne oferă şansa să răsplătim din nou încrederea clienţilor noştri printr-o experienţă de consumator unică pe piaţă. Suntem mândri că eforturile inginerilor noștri reafirmă statutul nostru de lider în ceea ce privește rețeaua de date mobile, într-o piață unde tendința de consum al datelor mobile este în continuă creștere”, a afirmat Cătălin Buliga, Technology Director, Vodafone România.

Cea mai bună rețea de date mobile din România. Traseul testărilor

Măsurătorile s-au desfăşurat pe traseul ce a inclus Timișoara, Chișineu-Criș, Salonta, Săcuieni, Carei, Seini, Baia Mare, Somcuța Mare, Cluj, Turda, Luduș, Iernut, Târgu Mureș, Reghin, Vatra Dornei, Gura Humorului, Salcea, Botoșani, Flămânzi, Podu Iloaiei, Iași, Săbăoani, Bacău, Focșani, Râmnicu Sărat, Buzău, Ianca, Măcin, Tulcea, Babadag, Constanța, Fetești, București, Corbii Mari, Slatina, Drăgășani, Râmnicu Vâlcea, Călimănești, Sibiu, precum şi pe drumurile rutiere dintre acestea.

Cea mai bună rețea de date mobile din România. Metodologie

Metodologia testării, precum şi traseele şi localitățile au fost alese independent și aleatoriu de către P3 communications, fără a le comunica în prealabil operatorilor de telefonie mobilă, pentru a asigura obiectivitatea și acuratețea rezultatelor finale și pentru a reflecta experiența reală a consumatorilor români.

Citește și Falimentul RADET, decizie importantă la Curtea de Apel