Slide

Stiri: Energie

Care sunt cele mai „verzi” companii europene?

03.12.2014

Comisarul European pentru Mediu și Pescuit, Karmenu Vella, a anunțat câștigătorii competiției European Business Awards for the Environment (2014 – 2015). Concursul recunoaște eforturile  companiilor care  îmbină competitivitatea economică cu respectul pentru mediu şi cuprinde cinci categorii: Management, Produse și servicii, Inovație, Afaceri și biodiversitatea și Cooperare internațională.

Corporații de renume mondial și IMM-uri se numără printre câștigătorii din anul acesta, lista celor mai verzi companii fiind compusă din Eczacıbaşı Yapı Gereçleri (Turcia), un producător important de ceramică, la categoria Management, EcoNation (Belgia), o companie care oferă soluții de iluminat, la categoria Produse și Servicii, Daimler AG (Germania), companie producătoare de piese auto, la categoria Inovare, Interface Nederland BV (Olanda), cel mai mare designer și producător de plăci de covoare, la categoria Cooperare Internațională, şi Red Eléctrica de España (Spania), un operator de energie electrică, la categoria Afacerile și Biodiversitatea.

„Din ce în ce mai multe firme și companii au ajuns să înțeleagă că protejarea mediului este crucială pentru a păstra un mediu economic competitiv în Europa. European Business Awards for the Environment, inițiativă a Comisiei Europene, recunoaște cei mai buni jucători de pe piață și premiază cele mai inovatoare eco-afaceri. Felicitări tuturor câștigătorilor!”, a declarat Comisarul European pentru Mediu și Pescuit, Karmenu Vella.

European Business Awards for the Environment este un eveniment care face parte din strategia de mediu a Comisiei Europene, alături de campania “Generation Awake”, o inițiativă europeană de creștere a gradului de conștientizare și promovare a utilizării durabile a resurselor naturale.