Cargo-partner contruieşte un nou centrul logistic, în Austria

06.07.2016

Furnizorul internațional de servicii de transport si logistică integrată Cargo-partner a anunţat că va construi un nou centru logistic la sediul central din Fischamend – Austria, folosind lemnul ca material de construcție. Astfel, compania își mărește capacitatea de depozitare cu un nou centru logistic sustenabil care va avea o capacitate de 25.000 de paleți, în perimetrul sediului central, situat în apropierea Aeroportului din Viena.

„Pentru a satisface volumele în creștere ale comenzilor de logistică și transport, Cargo-partner își mărește capacitatea de depozitare în Fischamend, prin construirea unui nou centru logistic realizat din material lemnos, ceea ce va avea drept rezultat și un consum redus de energie”, au anunţat reprezentanţii companiei.

Conform acestora, finalizarea proiectului este planificată pentru vara anului 2017.

Noutatea adusă de centrul din Viena constă în utilizarea lemnului ca material principal de construcție, ceea ce permite controlul temperaturii între 15°C – 25°C, o umiditate constantă de 70%, respectiv costuri de operare scăzute și o considerabilă reducere a emisiilor de CO2. Întrucât o construcție sustenabilă începe cu alegerea materialelor, centrul va fi realizat în întregime din componente pentru a căror producție s-au înregistrat emisii reduse de carbon.

În plus, scopul proiectului este reprezentat de trecerea treptată la o arhitectură durabilă și manipularea cât mai eficientă a cantităților mai mari de mărfuri.

 

 

Citiți și despre: