Stiri: Companii

Caroli Foods Group a fost preluată de Sigma Alimentos

04.09.2017

Compania Caroli Foods Group a fost preluată de Sigma Alimentos, după ce compania mexicană a cumpărat 51% din acţiunile producătorilor de mezeluri, adăugându-le la pachetul de 49% pe care îl deţinea deja prin Campofrio Food Group. Tranzacţia nu implică schimbări majore în ceea ce priveşte managementul, Khaled El Solh rămânând în continuare director general al Caroli Foods Group, alături de echipa sa de conducere.

„Cu ajutorul know-how-ul grupului Sigma în ceea ce priveşte categoriile de produse şi extinderea în alte zone geografice, am identificat, împreună, oportunităţi de creştere a business-ului Caroli în categorii şi pieţe noi”, a declarat Talal El Solh, unul dintre acţionarii principali ai Caroli Foods şi Supervisory Board Chairman.

Caroli Foods Group şi Campofrio s-au asociat în 2010, Campofrio deţinând o cotă de 49% din Caroli. În 2014, prin expansiunea companiei Sigma în Europa şi achiziţionarea companiei Campofrio, Sigma a devenit, de asemenea, un acţionar minoritar în compania românească.

„Această achiziţie ne permite să ne ducem mai departe strategia de dezvoltare în regiunea extrem de atractivă a Europei de Est”, a declarat Mario Páez, director general al Sigma.

Compania Campofrio Food Group deţine 25 de fabrici pe tot continentul, cu aproape 7.000 de angajaţi, iar cota europeană a veniturilor sale este de peste 1,9 miliarde de euro..

.