Stiri: Finante

Carpatica Asig: Clienții nu întâmpină dificultăți la plata despăgubirilor

27.01.2016

În ultimele şase luni, compania de asigurări Carpatica Asig a plătit despăgubiri medii lunare în valoarea de peste 35 de milioane de lei și anunță clienții că nu întâmpină dificultăți în ceea ce privește plata despăgubirilor.

„Compania își desfășoară activitatea zilnică fără dificultăți și ne asigurăm clienții că vom continua să plătim despăgubiri, protejându-le interesele. Istoricul ultimelor 6 luni arată că valoarea medie lunară a despăgubirilor plătite de Carpatica Asig se situează la peste 35 milioane lei. Aceeași atenție o arătăm și pentru plata către furnizori sau către partenerii de afaceri”, au afirmat, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Carpatica Asig.

Compania de asigurări mai susține că își accelerează eforturile pentru îndeplinirea cerințelor de solvabilitate, potrivit reglementărilor Solvency II.

Astfel, Consiliul de Administrație al Carpatica Asig, împreună cu administratorul temporar numit prin decizie a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), este mandatat să finalizeze procedura de atragere de capital și să încheie procesul de due diligence, aflat în plină desfășurare la sediul companiei. În același timp, echipa executivă se va concentra pe accelerarea eforturilor de îndeplinire a cerințelor de solvabilitate, conform celor prevăzute în Directiva Solvency II.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis luni aplicarea măsurilor de rezoluție la Carpatica Asig și a desemnat Fondul de Garantare a Asiguraților ca administrator temporar al societății.