Stiri: Retail

Carrefour a colectat peste 12 tone de baterii uzate

11.02.2016

Carrefour România a colectat, în perioada aprilie – decembrie 2015, peste 12 tone de baterii uzate și acumulatori vechi în cadrul programului “Reciclează și te recompensăm!”- disponibil în hipermarketurile sale din România. Astfel, pentru fiecare patru baterii uzate sau patru acumulatori vechi aduși la urnele speciale, clienții au fost recompensați cu o baterie nouă de tip R6, marcă proprie Carrefour.

Campania, implementată în colaborare cu CCR REBAT, s-a desfășurat în perioada 1 aprilie – 31 decembrie 2015. În decursul celor nouă luni, 28 de hipermarketuri participante la colecta au strâns 12,1735 tone de baterii uzate și acumulatori vechi, greutate tradusă într-un număr total de 532.736 de baterii.

„Implicarea continuă în inițiative care au drept scop protejarea mediului înconjurător reprezintă un angajament pe care Carrefour și l-a asumat față de clienții săi. Deșeurile de baterii și acumulatori sunt nocive, acestea nefiind biodegradabile, de aceea încercăm să facilităm întregul proces prin asigurarea de spații în care clienții noștri să poată recicla o gamă cât mai largă de produse, de la electronice și electrocasnice, până la hârtie sau mase plastice”, a declarat Andreea Mihai, Director Marketing Carrefour România.

Aflat deja la a doua ediție de desfășurare, programul Carrefour are drept obiectiv încurajarea unui comportament responsabil față de mediul înconjurător prin reciclarea deșeurilor de baterii. Carrefour împreună cu partenerul său CCR Rebat a reușit să colecteze în această periodă aproape de doua ori mai multe baterii decât își propusese la demararea programului.