Stiri: Stiri

Carrefour România vrea să extindă sistemul de colectare de deșeuri

05.06.2014

Carrefour România a lansat anul trecut în luna iunie, în colaborare cu Primăria Municipiului Buzău și Green Group, un proiect pilot de colectare inteligentă a deșeurilor, la Buzău. A fost primul de acest tip din România, iar sistemul oferea posibilitatea de a colecta deșeuri diverse de la PET-uri, la doze de aluminiu, butelii de sticlă, butelii PE, PP, Tetra Pack, folii ambalaj PE, PP, hârtie, carton și deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Compania a testat, tot cu ajutorul Green Group, soluția și în Carrefour Băneasa și Carrefour Brăila cu ajutorul unor mașini speciale poziționate în centrele comerciale.

Programele au fost primite cu brațele deschise de consumatori, astfel că anul trecut au fost colectare nu mai puțin de 402.206 unități de PET-uri și doze și un total de 176.229 kg de deşeuri de echipamente electrice şi electronice și carton. Mai mult decât atât, cei care aduceau deșeuri primeau vouchere valorice, care pot fi folosite apoi la cumpărături în magazinele Carrefour. Este vorba despre sumele: 0,05 lei/PET, 0.03 lei /doză aluminiu și 0.01 RON/butelie de sticlă și o valoare variabilă per kg, pentru DEEE-uri, în funcție de tipul aparatului predat.

Având în vedere rezultatele foarte bune înregistrate la Buzău, Brăila și București Băneasa, dorim să extindem acest sistem și pentru celelalte hipermarketuri Carrefour din țară- spune Andreea Mihai, Director Marketing al Carrefour România.