Logistica

carspeed

CARSPEED aniversează 25 de ani de activitate

01.12.2021

Compania oferă servicii de transport și expediții internaționale de marfă, plus o gamă variată de servicii de mecanică generală auto. Povestea CARSPEED, compania de transport cu capital integral românesc, înființată în anul 1996, a început din dorința de a demara o afacere în care experiența managementului, dobândită în activitatea economică și de transport, să poată fi folosită cu succes, cu scopul de a oferi soluții personalizate de transport de marfă producătorilor și exportatorilor locali.

Compania a început cu intermedieri de curse prin casa de expediții. Apoi, în 2004 au fost achiziționate primele basculante pentru transportul materialelor pentru construcții civile de drumuri și poduri, pentru ca, din anul 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, să fie achiziționate primele prelate, iar aria de activitate să se extindă și în domeniul transportului internațional de mărfuri generale.

Privind în urmă, cele mai importante momente care au marcat evoluția firmei au fost posibile, în mare parte, datorită personalului companiei prin performanțele, loialitatea și implicarea de care a dat dovadă. Acest lucru a fost posibil grație seriozității șoferilor,  personalului T.E.S.A. și dispecerilor ambițioși și dedicați, dar și prospectării continue de noi clienți și rute, astfel încât CARSPEED a reușit performanța de a ajunge într-o poziție de top în domeniul său de activitate.

„Nu am reușit doar să trecem de bornele marcate de management, ci și să construim împreună o firmă în care atmosfera să fie plăcută, marcată de respect și înțelegere, asemenea unei familii unite, pentru că suntem O FAMILIE – deoarece petrecem mai mult timp la muncă decât acasă”, ne-a declarat dl. Mirel Deaconu, Administratorul CARSPEED.

Începând cu 2007, CARSPEED a achiziționat primele prelate, iar aria de activitate a fost extinsă și în domeniul transportului internațional de mărfuri generale

25 de ani de activitate neîntreruptă

În luna decembrie a acestui an CARSPEED aniversează 25 de ani de activitate neîntreruptă. Însă, fiind în an de pandemie, compania ține cont în primul rând de responsabilitatea pe care o are față de sănătatea angajaților și a familiilor lor. Va celebra acest moment cu adevărat abia atunci când condițiile medicale și legale vor permite acest lucru. Până atunci, CARSPEED a decis să marcheze momentul aniversar prin intermediul acestui articol publicat în Jurnalul de Afaceri.Mercedes-Benz

„Chiar dacă este ceas aniversar, vremurile pe care le trăim în prezent nu ne lasă să marcăm momentul așa cum ne-am dori și cum ne-am obișnuit în trecut. La aniversarea de 20 de ani am organizat o excursie la munte și o petrecere aniversară. Un eveniment deosebit de frumos, pe care îl avem întipărit în memorie ca și cum ar fi fost ieri”, detaliază dl. Deaconu.

CARSPEED aniversează 25 de ani de activitate neîntreruptă, devenind un reper important în domeniul său de activitate

Compania oferă servicii de transport și expediții internaționale de marfă, plus o gamă variată de servicii de mecanică generală auto. În materie de transport internațional, în ultimii ani, CARSPEED a dezvoltat și zone mai puțin tranzitate în trecut, cum ar fi Elveția, Moldova și Turcia, ajungând să acopere întreaga Uniune Europeană și realizând conexiuni și cu țările vecine. Însă, din cauza BREXIT-ului și a situațiilor nefericite din porturile franceze, societatea a fost nevoită să renunțe la rutele de transport din și către Marea Britanie.

„Am putea spune că am ales să îmbinăm ceea ce știm mai bine să facem cu zonele și rutele ce pot oferi șoferilor noștri condiții mai bune și mai sigure”, precizează Administratorul CARSPEED.

Soluțiile de transport implementate pentru a crește eficiența

Eficiența CARSPEED a fost atinsă printr-un nivel mai înalt al productivității muncii și prin îmbunătățirea contractelor comerciale și bancare. Pentru perioada următoare, compania caută să găsească un echilibru perfect între dorința de susținere a dezvoltării firmei și posibilitățile pe care piața le poate oferi în acest sens.

Cu toate acestea, trebuie să se țină cont de factorii din piață care acționează în mare parte în detrimentul dezideratelor companiei, precum explozia prețurilor la combustibili, la asigurări și la incertitudinea numeroaselor schimbări la nivel european, cum ar fi Legea Salariului minim și Pachetul de Mobilitate.

Eficiența CARSPEED a fost atinsă printr-un nivel mai înalt al productivității muncii și prin îmbunătățirea contractelor comerciale și bancare

Flota actuală de transport marfă a firmei este compusă din 40 de ansamble cap tractor și semiremorcă cu prelată. Ca urmare a pandemiei și contracției pieței europene de transport, CARSPEED a fost nevoită să reducă flota în 2020 cu aproximativ 25%. Cu toate acestea, se depun eforturi considerabile pentru a oferi servicii și soluții adaptate nevoilor clienților, prin dezvoltarea activității de intermediere.

În ceea ce privește rețeaua de parteneri, aceasta s-a menținut la un nivel semnificativ.

Cele mai recente investiții realizate

Investițiile din ultimii doi ani s-au regăsit în principal în îmbunătățirea condițiilor de muncă și siguranță în cadrul celor două locații ale firmei: sediul social și punctul de lucru de la Pielești, acolo unde este atât atelierul de mecanică generală, cât și parcarea auto a camioanelor. Astfel, a fost lărgit spațiul dedicat parcării, a fost construită o nouă hală de lucru care a fost mobilată și dotată cu echipamentele necesare, echipamente de ultimă generație.

În ceea ce privește perioada imediat următoare, CARSPEED are în vedere investiții în resursa umană, aceasta fiind cu siguranță cea mai prețioasă investiție. În prezent, în cadrul companiei lucrează un număr de 72 de angajați care beneficiază de bonusuri de performanță, bonusuri de loialitate și tichete de masă. Toate acestea vin în completarea mediului plăcut de muncă pe care CARSPEED l-a consolidat în timp.

În prezent, în cadrul companiei lucrează un număr de 72 de angajați care beneficiază de bonusuri de performanță, bonusuri de loialitate și tichete de masă

„Suntem o echipă! Suntem o familie! #Echipa CARSPEED #Familia CARSPEED! În prezent, procesul de recrutare este deschis pentru posturile de conducător auto, expeditor internațional și mecanic auto. Oferim pentru aceste posturi toate beneficiile de mai sus, cât și cursuri de specializare și pregătire profesională în funcție de necesitățile și dorința de evoluare a fiecăruia”, completează dl. Mirel Deaconu.

Atelierul de service auto și dotarea tehnică

Atelierul de service auto a fost inaugurat în februarie 2015. Fiind o activitate destul de recentă, s-a încercat alinierea din start la standardele existente în domeniu și la progresul tehnologic în materie de dotări și echipamente.

Tot la această locație se regăsesc și partenerii CARSPEED – Ford Trucks, societate care are un birou de vânzări de camioane dedicate zonei Olteniei. În service se asigură mentenanța camioanelor Ford pe perioada de garanție și post-garanție pentru județele Dolj, Gorj, Olt și Mehedinți.

„Am căutat ce e mai bun și mă bucur că putem oferi o gamă variată de servicii de calitate, pornind de la servicii de reparații auto, ITP, mecanică generală, depanare auto, asistență tehnică 24/7, până la comercializare de piese de schimb și anvelope, verificare de tahografe. Oferim și serviciul de parcare pentru camioane, parcare supravegheată video”, detaliază reprezentantul CARSPEED.

Responsabilitate față de mediu

Indiferent de serviciul oferit, CARSPEED încercă să își desfășoare activitatea cu responsabilitate față de mediu, prin reînnoirea flotei la clase cu emisii reduse de CO2, prin alimentarea cu combustibili și aditivi de calitate, prin reducerea nivelului kilometrilor goi și prin alegerea rutelor optime. Toate acestea se adaugă la măsurile de reciclare selectivă deja existente în fiecare locație.

Ca și activități sociale, CARSPEED a răspuns pozitiv solicitărilor primite din diverse arii sociale, însă preferă ca acestea să rămână anonime, întrucât scopul nu a fost și nu va fi unul de publicitate – ci doar o contribuție pentru o societate mai bună.

CARSPEED încercă să își desfășoare activitatea cu responsabilitate față de mediu, prin reînnoirea flotei, prin alimentarea cu combustibili și aditivi de calitate, prin reducerea nivelului kilometrilor goi și prin alegerea rutelor optime

În ceea ce privește realizările financiare, 2020 a fost un an sub așteptările inițiale, însă peste nivelul estimat după primul trimestru.

„Ne-a afectat pandemia și nu doar pe noi, ci și pe majoritatea partenerilor, incertitudinea din piață a condiționat sau stopat orice activități de consum sau de investiții. Însă pe finalul anului 2020 am recuperat tonusul și terenul pierdut. Pentru acest an, deja ne aflăm pe un trend pozitiv, trend pe care ne dorim să îl menținem și în următorii ani”, a declarat, în încheiere, dl. Mirel Deaconu, Administratorul CARSPEED.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/carspeed-20-de-ani-de-activitate-pe-piata-transporturilor/