10 cărţi de dezvoltare personală pe care oricine trebuie să le citească

01.07.2020

Cărţi de dezvoltare personală. Cărţile reprezintă unul din elementele principale care ne pot ajuta să ne dezvoltăm și să înţelegem modul în care funcţionăm ca oameni. În ultima perioadă, din ce în ce mai mulţi oameni pun accent pe dezvoltarea personală şi pe acele activităţi şi experienţe care au drept scop o îmbunătăţire a abilităţilor şi talentelor personale. La nivel individual, dezvoltarea personală poate fi construită apelând la cărți, cursuri și tehnici care ajută la dezvoltarea diverselor aspecte din viaţa noastră.

Conceptul de dezvoltare personală cuprinde atât activități formale, cât şi informale, iar cărţile reprezintă unul din elementele principale în acest segment care ne pot ajuta să înţelegem modul în care funcţionăm ca oameni.

Cărți recomandate pentru dezvoltarea personală

Aşadar, v-am pregătit o serie de cărţi care vă pot ajuta să vă dezvoltaţi modul în care gândiţi, raţionaţi şi interacţionaţi cu alte persoane.

Cărţi de dezvoltare personală. Excepţionalii – Malcolm Gladwell

Malcolm Gladwell, prin cartea sa, a schimbat modul în care înţelegem succesul. Autorul susţine că oamenii de succes nu au la bază doar inteligenţa şi ambiţia lor. Pentru a-i înţelege, trebuie să mergem mai departe de aceste două aspecte. Este vorba de contextul în care s-au format, plecând de la locul în care au copilărit, familia lor, cultura, sincronizarea şi, de ce nu, norocul.

Oamenii de succes nu au la bază doar inteligenţa şi ambiţia

Cărţi de dezvoltare personală. Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace – Stephen R. Covey

Cartea lui Stephen R. Covey, Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace, reprezintă una dintre cele mai importante titluri din domeniul afacerilor din secolul 21.

Autorul studiază principiile pe care le au oamenii de succes şi le integrează într-un program uşor de urmat. Mai exact, Stephen R. Covey oferă un instrument care ne poate aduce rezultate extrem de bune atât în plan profesional, cât şi personal.

Cartea „Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace” analizează principiile pe care le au oamenii de succes şi le integrează într-un program uşor de urmat

Cărţi de dezvoltare personală. Drive: Ce anume motivează cu adevărat – Daniel H. Pink

Chiar dacă o mare parte din populaţia lumii consideră că principiul „recompensă-pedeapsă” reprezintă cea mai eficientă metodă atunci când vorbim de motivaţie, Daniel H. Pink este de părere că acesta este un principiu greşit.

Autorul explică faptul că în spatele unei performanțe peste medie stă de fapt nevoia umană de a ne conduce propria viaţă, de a crea lucruri noi şi de a fi mai buni.

Daniel H. Pink consideră că motivaţia are la bază trei elemente: autonomia, perfecţionarea şi scopul, autorul oferind, în cartea sa, soluții pentru punerea lor în practică.

Aceasta este o carte care, într-adevăr, vă poate schimba modul în care gândiţi şi trăiţi.

Motivaţia are la bază trei elemente: autonomia, perfecţionarea şi scopul

Cărţi de dezvoltare personală. Obstacolul este calea – Ryan Holiday

Ryan Holiday, prin cartea sa, ne învaţă cum să privim şi să depăşim obstacolele din viaţa noastră. Un eşec, la fel ca şi un succes, trebuie să fie folosit pentru a deveni mai buni.

Cartea ne arată că depășirea obstacolelor reprezintă o disciplină care are la bază trei pași. Totul depinde de modul în care privim anumite probleme, de atitudinea şi de abordarea noastră în faţa eşecurilor şi a obstacolelor.

Un eşec, la fel ca şi un succes, trebuie să fie folosit pentru a deveni mai buni

Cărţi de dezvoltare personală. Puterea prezentului – Eckhart Tolle

„Puterea prezentului” este una dintre cele mai cunoscute cărți de dezvoltare personală  în care autorul vorbeşte despre cât de important este să trăim prezentul şi nu trecutul sau viitorul.

Pentru ca fiecare moment din viaţa noastră să însemne ceva, noi trebuie să trăim în prezent, acum, nu să ne axăm pe ce s-a întâmplat în trecut sau pe ce urmează să se întâmple cu noi în viitor.

Aşadar, trebuie să învățăm să trăim prezentul întrucât tindem să petrecem prea mult din timpul nostru retrăind trecutul.

Pentru ca fiecare moment din viaţa noastră să însemne ceva, noi trebuie să trăim în prezent, acum, nu în trecut sau în viitor

Cărţi de dezvoltare personală. Arta subtilă a nepăsării – Mark Manson

Arta subtilă a nepăsării  reprezintă un ghid care ne învaţă că pentru a fi fericiţi trebuie să ne perfecţionăm modul în care depăşim obstacolele. Aşadar, în primul rând trebuie să renunţăm la a fi mereu pozitivi şi să ne cunoaştem şi acceptăm limitele. Această capacitate poate deveni o sursă de putere. Nu trebuie să evităm adevărurile durereroase, ci trebuie să le înfruntăm şi să ne luptăm cu ele. Doar aşa putem să avem încredere în capacităţile pe care le deţinem.

Cărţi de dezvoltare personală. Pentru a fi fericiţi trebuie să ne perfecţionăm modul în care depăşim obstacolele.

Cărţi de dezvoltare personală. Cuvinte care schimbă minți – Shelle Charvet

Cartea lui Shelle Charvet oferă o serie de aplicaţii practice din lumea reală. Acestea au la bază ani de studiu şi de muncă.

„Cuvinte care schimbă minți” ne arată că succesul nostru depinde de capacitatea de a prezice şi de a influenţa comportamentele.

De asemenea, cartea ne vorbeşte despre lucrurile care stimulează şi menţin motivaţia personală şi, bineînţeles, despre cele care determină pierderea acesteia.

Cărţi de dezvoltare personală. Succesul depinde de capacitatea de a prezice şi de a influenţa comportamentele

Oricare dintre aceste cărţi aţi alege, toate vă vor oferi sfaturi de viaţă pe care în viitor veţi avea posibilitatea să le puneţi în practică. Important este să vă doriţi să faceţi schimbări şi să acceptaţi că dezvoltarea personală depinde doar de dumneavoastră!

Citeşte şi Cursurile de limbi străine se mută în mediul digital

 

 

 

 

Citiți și despre:

  • Topul celor mai mari bănci din lume în 2019Topul celor mai mari bănci din lume în 2019 Primele patru cele mai mari instituții de creditare din lume sunt din China. Băncile reprezintă, fără îndoială, o parte integrantă din economia mondială, iar în ultima perioadă instituțiile financiare au […]
  • Principalii indici ai Bursei de Valori BucureştiPrincipalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti Indicii BVB arată trendul unui grup de acţiuni sau a bursei, în general. Persoanele care investesc la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) nu analizează doar evoluţia acţiunilor pe care le-au achiziţionat sau pe […]
  • Idei de afaceri mici pentru 2015Idei de afaceri mici pentru 2015 Start-up-ul ești chiar tu: cum pot deveni antreprenor. A deveni antreprenor nu a fost visul multor români până acum câțiva ani, când cei cu inițiativă au început să realizeze faptul că a lucra pentru […]
  • INTERRELU, instalații de ridicat, noi și second-handINTERRELU, instalații de ridicat, noi și second-hand Compania comercializează o gamă largă de instalații de ridicat, precum și piesele de schimb necesare reparațiilor. Pentru INTERRELU, activitatea de debut a constat în reparații și vânzări pentru transpalete […]
  • Cele mai frumoase jocuri de societateCele mai frumoase jocuri de societate Jocurile de societate au devenit din ce în ce mai populare și în România. Jocurile de societate au devenit, în ultimii ani, o modalitate frumoasă de petrecere a timpului liber. Fie că este vorba de o mică […]