Stiri: Companii

Casa de Insolvență Transilvania – Afaceri de 7,6 milioane de euro, în 2013

13.02.2014

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 7 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2900

Casa de Insolvență Transilvania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 7,6 milioane de euro, în creștere cu 16% față de 2012. În portofoliul CITR au intrat, în 2013, 109 proceduri noi și au fost încheiate 49 de proceduri, la începutul acestui an, compania având în portofoliu aproximativ 370 de proceduri de insolvență.

”Rata procedurilor ce se află în diverse stadii de reorganizare ori observație a rămas constantă  față de anul trecut, respectiv aproximativ 50%. Şi media naţională a procedurilor de reorganizare a rămas constantă, însă la o valoare de doar 4-8% din totalul proiectelor de insolvență”, a anunțat Casa de Insolvențo Transilvania, într-un comunicat de presă.

Per total, compania a distribuit anul trecut către creditori peste 62 milioane de euro, adică o treime din totalul masei credale a procedurilor în care s-au făcut distribuiri.

CITR gestionează, în procedurile administrate, peste 10.000 de angajați și active în valoare de 500 milioane de euro.

”Prin tot ceea ce facem contribuim activ la creșterea economică a României, de aceea căutăm mereu soluții eficiente de reintegrare în circuitul economic a companiilor pe care le administrăm. Anul trecut, prin strategiile propuse, am reușit să redăm în economie peste 62 milioane de euro prin distribuirile către creditori, să salvăm peste 10.000 de locuri de muncă și să menținem procentul procedurilor ce se află în diverse stadii de reorganizare”, a declarat Andrei Cionca, asociat fondator al Casei de Insolvență Transilvania.

Acesta a explicat că rolul procedurii insolvenței este de salvare a business-urilor, prin reorganizare, fiind astfel readuse în circuitul economic.