Stiri: Stiri

Casa de Insolvență Transilvania, confirmată administrator judiciar al Electrocentrale Oradea

31.10.2013

Casa de Insolvență Transilvania a fost confirmată administrator judiciar al Electrocentrale Oradea SA de către Adunarea Generală a Creditorilor (AGC) societății, în cadrul primei sale ședințe de la deschiderea procedurii de insolvență, a anunțat casa de insolvență într-un comunicat de presă.

AGC a confirmat strategia de continuare a procedurii și a desemnat Comitetul Creditorilor, format din principalii creditori, care vor juca un rol important în adoptarea mai rapidă a anumitor măsuri în procedură.

”După intrarea societății în insolvență, pe fondul unei crizei acute de lichidități, Electrocentrale Oradea SA a demarat un amplu proces de restructurare. Eforturile Casei de Insolvență Transilvania, alături de administratorul special și acționarul unic, s-au concentrat pe reducerea pierderilor și maximizarea veniturilor. Astfel, au fost luate măsuri de reglare a costurilor fixe, renegociere a contractelor cu principalii furnizori, precum și identificare a furnizorilor alternativi cu tarife mai mici pentru anumite produse și servicii. În prezent, urmărim accelerarea recuperării creanțelor, pentru a asigura lichiditățile necesare furnizării energiei termice în municipiul Oradea”, a declarat Vasile Godîncă-Herlea, managing partner în cadrul Casei de Insolvență Transilvania, în comunicatul de presă.

Electrocentrale Oradea SA este principalul furnizor de energie termică și apă caldă din municipiul Oradea, iar compania deservește peste 141.000 de clienți persoane fizice și juridice. Societatea a intrat în procedură de insolvenţă pe data de 13 august 2013, sub supravegherea Tribunalului Bihor.

Cu o echipă de 100 de specialiști, 35 practicieni în insolvență și 12 echipe de lucru, Casa de Insolvență Transilvania a gestionat procedura insolvenței a peste 650 de societăți comerciale și este reprezentă la nivel național. Expertiza acoperă arii de activitate ca: agricultură, transport, industria farmaceutică, alimentară, a lemnului, a încălțămintei, producții ceramice, panificație, activități comerciale, extracţia și prelucrarea produselor petroliere, prelucrarea minereurilor neferoase, real estate.

Casa de Insolvență Transilvania este societatea corespondentă a societății civile de avocați Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.