Slide

Stiri: Agricultura

Casa Panciu, premiată la concursul internaţional Vinitaly

24.04.2015

Casa Panciu a fost evaluată și premiată cu distincții internaționale de către specialiști oenologi, în cadrul evenimentului internațional Vinitaly. Astfel, la Categoria vinurile liniștite, cu denumire de origine și indicație geografică protejată – Grupa 5 – vinuri roșii – 3 – 4 ani de la cules, Casa Panciu a primit o apreciată mențiune pentru Domeniile Panciu – Fetească Neagră, vin produs în 2012.

Vinitaly este evenimentul principal de referință în sectorul vitivinicol: o expoziție și competiție cu mai mult de 4000 de expozanți, cu 155.000 de vizitatori (56.000 internaționali, din 120 de țări).

Între 12-16 aprilie 2015 , Verona a fost gazda Concursului Internațional de Vinuri. Evenimentul a fost organizat de către VeronaFiere cu scopul de a evidenția cele mai bune producții de vin, promovarea unor astfel de vinuri în rândul consumatorilor și operatorilor comerciali, care prezintă vinurile cele mai caracteristice din diferite țări unui public mai larg, precum și recompensarea și stimularea efortului vinificatorilor de îmbunătățirea continuă a calității produselor.

Vinitaly se derulează timp de patru zile, cu evenimente majore, întâlniri, degustări și ateliere de lucru care vizează încurajarea contactelor între beciuri expozante și operatorii comerciali din Italia, Europa și restul lumii.

Evenimentul a avut loc sub patronajul Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European, Organizației Internaționale de la Vigne et du Vin (O: I: V), Uniunii Internaționale a Oenologilor si Ministerului Italian al Agriculturii și Silviculturii și pentru Dezvoltare Economică.

Si în 2015 Concursul Internațional de Vinuri a confirmat încă o dată statutul de cea mai selectivă evaluare din lume, cu doar 75 de medalii acordate din 2585 participări.

Casa Panciu se află în mijlocul podgoriei domnești din Codrii Sârbilor și este mostenitoarea tradițiilor seculare ale podgorenilor din Dealul Sârbilor, care l-au determinat prin vinurile lor, pe domnitorul Gheorghe Duca să așeze vița de vie pe sigiliul Moldovei și au oferit, iubitorilor de șampanie, strugurii pentru prima „șampanie” românească.

Nu întâmplător, din aceste vii a fost produs, la Panciu, în anii ’70, primul vin spumant românesc.

Pentru a exploata din plin calitatea strugurilor,Casa Panciu a achiziționat cele mai performante echipamente de la TMCI PADOVAN S.p.a.- Italia, DIEMME- Italia, Favrin- Italia, Jaklic- Slovenia, iar strugurii sunt culesi și tratați cu cea mai mare atenție, în condiții de igienă maximă.

Vinuri sunt obținute cu grijă în fiecare an, din toate soiurile podgoriei: Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Fetească Neagră, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Băbească Neagră.