Stiri: Energie

Casa verde Over4

Casa verde Over4 a primit pre-certificarea GREEN Homes

30.05.2019

Casa verde Over4. Proiectul care va reprezenta România la competiția internațională Solar Decathlon 2019 a obținut pre-certificarea GREEN HOMES. Acest lucru s-a întâmplat în urma evaluării din etapa de proiectare.

Casa Over4 a fost concepută având în vedere eficiența energetică, sănătatea și bunăstarea ocupanților. Aceasta utilizează soluții moderne și prietenoase cu mediul care includ materiale și echipamente premium.

Casa verde Over4. Soluții implementate

Printre soluțiile implementate se numără:

  • structură modulară din lemn cu impact de optimizare a materialelor și de reducere spre zero a cantității de deșeuri din construcții generate, care vor fi transformate în decorațiuni și mobilier;
  • infrastructură pentru sortarea deșeurilor la sursă pe cinci fracții, pe perioada de operare;
  • reducerea efectului de insulă de căldură prin folosirea unor materiale cu Index ridicat de Reflexie Solară pentru acoperiș; irigații eficiente; obiecte sanitare cu debit redus;
  • un sistem inteligent de management al clădirii (BMS);
  • eliminarea poluării luminoase nocturne și reducerea consumului de energie;
  • mobilier din lemn și produse lemnoase certificate FSC;

În plus, casa Over4 este autonomă, fiind echipată cu un sistem fotovoltaic și produce de trei ori mai multă energie electrică decât consumă. Surplusul de energie este folosit pentru încărcarea mașinilor electrice.

Casa verde Over4 este deschisă publicului. Aceasta se găsește în București și poate fi vizitată până pe 10 iunie.

Sistemul de certificare GREEN HOMES încurajează transformarea pieței rezidențiale din România, stimulând construirea de locuințe de calitate mai bună, mai sănătoase și cu beneficii financiare pentru familiile care le cumpără. Acesta a fost creat pentru a combate provocările de ordin social, economic și de mediu cu care România se confruntă, precum: defrișatul ilegal, utilizarea excesivă a resurselor naturale finite, folosirea de materiale toxice, practici deficitare de gestionare a deșeurilor în timpul construcției și în timpul operării clădirilor.

Citește și Destinații cu vouchere de vacanță 2019: Ce locuri preferă românii?