Stiri: Finante

Cash2ATM, un nou serviciu de transfer de bani

12.07.2017

UniCredit și MoneyGram a lansata, ieri, un serviciu internațional de transfer de bani – Cash2ATM – care permite românilor să trimită și să primească bani la orice bancomat UniCredit Bank sau dispozitiv bancar multifuncțional Non Stop Banking (BNA). Serviciul, în premieră pe piața românească, permite atât clienților, cât și non-clienților UniCredit să trimită și să primească bani 24/7.

„Obiectivul nostru este să eficientizăm procesul de transfer al banilor, din momentul în care expeditorul intră în orice locație MoneyGram din întreaga lume și până în momentul în care receptorul preia banii”, a declarat Radu Pojoga, Head of Key Partnerships Southern Europe MoneyGram International. „Colaborarea cu UniCredit aduce clienților români un serviciu unic de transfer de bani, astfel că acum pot retrage numerar din orice bancomat al UniCredit folosind propriul card de debit, fără a mai fi nevoie să aștepte la ghișeu. Prin toți acești pași mici, prin fiecare partener și serviciu nou introdus în România, ne apropiem de scopul nostru de a simplifica transferurile de bani „, a adăugat Pojoga.

Clienții MoneyGram, care sunt și posesori ai unui card de debit UniCredit Bank pot merge direct la un ATM sau dispozitiv bancar multifuncțional Non Stop Banking (BNA) pentru a ridica banii primiți din străinătate. În schimb, clienții care nu au card de debit UniCredit sau un cont bancar, pot merge într-o sucursală a băncii pentru a primi un cod de bare care poate fi utilizat la BNA timp de până la șase luni pentru toate tranzacțiile MoneyGram ulterioare.

Totuși, pentru a trimite bani, atât clienții, cât și non-clienții trebuie să se prezinte inițial la o sucursală UniCredit Bank, pentru a se efectua procesul de cunoaștere a clientelei, și pentru a preînrola beneficiarii cărora doresc să le trimită bani. Ulterior, efectuează tranzacția la ATM sau BNA folosindu-și cardul de debit sau un cod de bare obținut în sucursală.

„Ne-am angajat în fața clienților noștri să le facem viața mai ușoară și să le oferim produse și servicii inovatoare, în special în zona de digital banking. Serviciul de transfer de bani la ATM sau BNA pe care îl lansăm împreună cu MoneyGram este o premieră pentru piața bancară din România prin faptul că permite atât clienților, cât și non-clienților noștri să primească și să trimită bani la orice oră. Ceea ce ne dorim, în fapt, este să oferim românilor un mod mai simplu, mai la îndemână și mai modern de a intra în posesia sumelor ce le sunt transferate prin intermediul MoneyGram și de a realiza atunci când au nevoie tranzacțiile dorite”, a declarat Sorin Dragulin, Head of Retail Banking Products, UniCredit Bank.