Slide

Stiri: Companii

Castigatori Made in Romania

Câştigători Made in România 2021: Lista completă a companiilor finaliste

20.09.2021

Câştigători Made in România 2021. Programul Made in Romania și-a desemnat cele 15 companii finaliste ale ediției din acest an. Dintre acestea, cele mai multe sunt din sectorul IT&C, iar restul activează în domeniile comerț, construcții, sănătate, servicii financiare, agricultură și industria prelucrătoare. Pentru prima oară de la lansarea programului Made in România a fost acordat și un premiu special pentru susținerea antreprenoriatului românesc.

Câştigători Made in România 2021. Ce spune preşedintele BVB?

„Pentru a patra oară deja, celebrăm antreprenoriatul românesc, inovația și dedicarea. Pentru că aceasta este esența programului Made in România, dezvoltat de Bursa de Valori București. Cea de-a patra ediție a programului aduce în prim plan atât afaceri mature, cât și companii inovatoare, cu potențial remarcabil de creștere. Va invit să le cunoaștem poveștile de succes și să le urmărim evoluția. Sunt mai mult ca sigur că ne vor suprinde și, cu ajutorul întregii comunități ai pieței de capital, aceste echipe antreprenoriale vor continua să dezvolte afaceri extraordinare în România”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

Cele 15 companii finaliste și câștigătoarea premiului special sunt:

1 Agricola Internațional – Una dintre cele mai mari companii de produse alimentare din România.

2 Artesana Internațional – Producător de lactate artizanale.

3 Dacia Plant (votul publicului) – Pionier al industriei de suplimente alimentare din România.

4 Druid – Dezvoltator de asistenți virtuali inteligenți cu implementări în cloud, hybrid sau on-premise.

5 Elefant Online – Retailer online, cunoscut pentru site-ului elefant.ro – „Mallul online al familiei tale”.

6 Elis Pavaje – Liderul pieței de pavaje din România.

7 Fortech – Unul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din Transilvania.

8 Grande Gloria Production – Producător de cosmetice, șervețele umede, dezinfectanți.

9 One United Properties – Unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București.

10 Plant an App – Platforma low-code care permite oricui să dezvolte sisteme software.

11 Roca X – Vehicul investițional local care identifică și susține idei și companii inovative fondate de antreprenori pasionați de rezolvarea unor nevoi reale și actuale.

12 SanoPass – SanoPass este platforma care digitalizează și integrează serviciile medicale de prevenție prin rețeaua de 850 de clinici.

13 Secom – Secom este trendsetter și lider în soluții naturale de medicină integrativă.

14 SeedBlink – Platforma de investiții în startup-urile tech.

15 Zitec – Oferă consultanță și dezvoltare software, digital marketing, cloud computing, e-commerce, UX&UI, Cybersecurity, DevOps.

16 Radio Guerrilla – Premiu special Made in România: Postul de radio al antreprenorilor.

Companii de succes

„Conceptul Made în România a fost transformat și îmbunătățit constant din 2017 până acum, iar prin lansarea platformei Made în România dorim să transformăm programul într-un spațiu unde companiile să aibă acces la toate mecanismele necesare pentru dezvoltare. Rezultatele Made în România în termeni de finanțare – șase companii listate la bursă și obligațiuni în valoare totală de 77,7 milioane de euro – ne impulsionează să mergem mai departe și să dezvoltăm acest program dedicat conectării mediului de business cu piață de capital”, a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

Câştigători Made in România 2021. Cele mai multe voturi

Cele 15 companii finaliste din acest an au fost stabilite atât prin votul publicului, cât și de un juriu format din 12 experți în diverse domenii ale economiei. Compania care a intrat direct în finală prin votul publicului este Dacia Plant, care a primit 1.111 voturi prin platforma www.investingromania.com dintr-un total de 9.012 voturi valide. Sesiunea de vot public s-a derulat în perioada 4-31 august. În urma întâlnirii juriului din 1 septembrie au fost selectate celelalte 14 companii finaliste, dintr-un total de 50 de companii semifinaliste.

Citeşte şi Agroland Agribusiness, obligaţiuni de 10 milioane de lei