Câştigătorii competiţiei Leii BVB din luna iulie

17.08.2017

În etapa din iulie a competiției Leii BVB, Vasile Găbrian (36 ani), angajat în sectorul public și client din Pitești al Tradeville, a câștigat un city break de 3 zile în valoare de 1.000 de euro, premiu oferit de Paravion. Câștigătorul celui de-al doilea premiu, un smartwatch Fitbit, este Marin Andreica (66 ani), profesor universitar doctor la Academia de Studii Economice din București și client al Rombell Securities.

Aproximativ 14.500 de tranzacții cu o valoare cumulată de 105 milioane lei au fost înregistrate pe leiibvb.ro în primele șase luni ale competiției Leii BVB.

Clienții BT Capital Partners și Tradeville au fost cei mai activi în ceea ce privește înregistrarea tranzacțiilor, realizând împreună jumătate din tranzacțiile înregistrate în competiție. Clienții BT Capital Partners au o cotă de 24,53%, urmând clienții Tradeville, cu 23,31%. De asemenea, un interes ridicat pentru competiția Leii BVB a fost vizibil și din partea investitorilor care sunt clienți ai Estinvest (8,61%), Raiffeisen Bank (8,41%) și IFB Finwest (6,38%).

Cea de-a șasea extragere a Leii BVB, pentru tranzacțiile realizate și înregistrate în luna iulie, a avut loc în data de 4 august și a fost transmisă live de Bursa de Valori București pe pagina sa de Facebook.

Vasile Găbrian, care a câștigat un city break de 1.000 de euro oferit de Paravion, a realizat tranzacția câștigătoare cu acțiuni ale Băncii Transilvania (TLV). Vasile Găbrian este nou pe piața de capital, realizând prima sa tranzacție în urmă cu doar 4 luni. Potențialul de a câștiga randamente superioare este principalul motiv pentru care a devenit investitor.

„A investi la bursă este un pas înainte în dezvoltarea inteligenței tale financiare. Este un mod bun de a economisi și a crește averea personală, atât timp cât îți păstrezi echilibrul și nu vrei «recompense imediate» sau «îmbogățirea rapidă». Este un mod de a urmări piața economică, de a primi informația și de a o face să lucreze în folosul tău. Din punctul meu de vedere, bursa este un mijloc de evoluție pe plan financiar, pe care îl recomand cu cea mai mare încredere,” explică Vasile Găbrian.

Profesorul doctor Marin Andreica a tranzacționat, de asemenea, acțiuni ale Băncii Transilvania, dar prin casa de brokeraj Rombell Securities.

„Am predat disciplinele Managementul strategic al investițiilor de capital și Managementul plasamentelor de capital la ASE și tranzacționez la bursă încă din primii ani de la înființare. Principalele două motive pentru care am devenit investitor au fost să învăț, să învăț practic pentru a ține cursuri documentate studenților, precum și să câștig. Celor care doresc să investească la bursă le dau sfatul clasic «să înceapă cu suma de care nu le pasă dacă o vor pierde» și le recomand să-și aleagă un broker care știe piața și care-i poate consilia în efectuarea plasamentelor până vor acumula experiență,” spune Marin Andreica.

Leii BVB a început în luna februarie și ultima extragere va avea loc în decembrie 2017. În cele 10 luni de concurs, investitorii care au realizat minim o tranzacție și au înregistrat-o pe leiibvb.ro vor putea participa la extragerile lunare în care pot câștiga drept premiu city break-uri și smartwatch-uri, oferite de partenerii competiției.

 

 

Citiți și despre: