Stiri: Social

Câștigătorii premiilor internaționale Scopus Awards România 2017

29.10.2017

Decernarea premiilor Scopus Awards România 2017 a avut loc în această săptămână, pe 26 octombrie, evenimentul fiind organizat de Elsevier, liderul mondial în furnizarea de soluții de informare care îmbunătățesc performanțele cercetătorilor din domeniile științei, tehnologiei și medicinei, fiind la cea de-a doua ediție în România în contextul creșterii performanțelor în domeniul cercetării în ultimii zece ani.

„Premiile oferite de Elsevier în România reprezintă o inițiativă lăudabilă și de impact și contribuie la dezvoltarea mediului științific și de cercetare pe plan local. Salut această metodă modernă de a evalua mediul științific și de cercetare din România, care se bazează pe surse de încredere, având garanția calității oferite de Elsevier și Scopus”, a declarat Lucian-Puiu Georgescu, Ministrul Cercetării și Inovării, în discursul de deschidere a festivității.

Aceste premii de recunoaștere globală a mediului științific sunt acordate pentru a doua oară cercetătorilor din România pentru a recompensa oamenii de știință pentru contribuțiile pe care le aduc cercetării globale, cu impact din punct de vedere economic și social. Ambele premii oferite de Elsevier, „Excellence in international collaboration” și „Excellence in global contribution”, au rolul de a recunoaște, pe plan mondial, instituțiile de cercetare și oamenii de știință din România, care au obținut rezultate remarcabile în cadrul colaborărilor internaționale de mare anvergură și care promovează astfel, pe plan global, mediul de cercetare românesc.

Câștigătorii din acest an a ediței Scopus Awards România sunt:

  1. Excellence in international collaboration: Universitatea de Vest din Timișoara
  2. Excellence in global contribution: Radu-Emil Precup, Mircea-Bogdan Rădac și Ștefan Preitl de la Universitatea Politehnica Timișoara, pentru cercetare în domeniile: controlul și ingineria sistemelor, inteligență artificială- inginerie electrică și electronică.