Stiri: Companii

Cât costă o mini-vacanţă în cele mai frumoase oraşe ale României?

09.12.2015

Majoritatea românilor preferă să petreacă în străinătate o mini-vacanță cu 2-4 nopți de cazare, în condiţiile în care puțini știu că își pot petrece weekend-ul și în orașe foarte frumoase din ţara noastră, pentru prețuri cu până la 50% mai mici decât în marile capitale europene.

HotelGuru.ro a realizat un top al destinațiilor atractive de city-break:

Sibiu – 520 lei

Sibiu este o destinație populară de city-break, preferată mai ales de locuitorii Bucureştiului. Prețurile sunt accesibile, iar arhitectura deosebită și aerul medieval al orașului asigură fluxul constant de turiști români și străini.

În Sibiu, două nopți de cazare, pentru două persoane, la un hotel sau la o pensiune de 3 stele costă aproximativ 280 lei. In funcție de mijlocul de transport ales, drumul până la Sibiu vă costă între 250 și 350 de lei pentru două persoane.

Brașov – 550 lei

Brașovul este o destinație potrivită de vacanță, indiferent de perioada anului. Acolo, două nopți de cazare la un hotel sau la o pensiune de 3 stele costă circa 400 lei. În funcție de mijlocul de transport ales, drumul poate costa între 150 și 200 de lei, pentru două persoane.

Iași – 700 lei

Iaşiul este al doilea cel mai mare oraș din țară, în funcţie de numărul de locuitor, după București, fiind centrul economic, academic și cultural al Moldovei. Fiind un oraş de o mare importanță istorică, cu parcuri și grădini impresionante, care găzduiește numeroase muzee, case memoriale și lăcașuri de cult, Iaşiul este locul perfect pentru o mini-vacanţă.

Două nopți de cazare costă în jur de 300 lei, iar transportul ajunge la 350 și 400 de lei pentru două persoane.

4. Cluj-Napoca – 750 lei

Cluj-Napoca este un oraș cu numeroase atracții destinate tinerilor, de la puburi și cafenele la concerte și festivaluri de renume internațional. Două nopți de cazare ajung la 400 lei şi, în funcție de mijlocul de transport ales, drumul până la Cluj va costă între 350 și 400 de lei.

5. Timișoara – 800 lei

Orașul Timișoara moștenește cel mai amplu patrimoniu de monumente istorice din ţara noastră.

Două nopți de cazare la un hotel costă circa 300 lei, iar drumul ajunge la 400 și 500 lei, pentru două persoane.