Stiri: Constructii

Piața de terenuri din România

Cât costă terenurile din Bucureşti?

30.06.2015

Fondurile de investiții interesate de oportunitățile oferite de piața imobiliară din Capitală achiziționează terenuri de peste 1000 metri pătraţi în zone centrale cu prețuri cuprinse între 1200 și 3000 euro/mp. Conform agenției imobiliare Palace Estate, tranzacțiile cu imobile de lux și terenuri din centrul Bucureștiului au crescut în ultimul an cu cel puțin 10%.

„Este evident un apetit crescut al investitorilor pentru piaţa imobiliară din Bucureşti. Multe dintre proiectele care au stagnat în ultimii patru ani au fost deblocate şi au termen de finalizare mijlocul anului 2016. Cele mai căutate terenuri sunt cele de peste 1000 mp unde vor fi construite clădiri de birouri, spaţii comerciale şi hoteluri” spune Yaniv Dahan, proprietarul agenţiei Palace Estate.

În ceea ce privește tendința de cumpărare a persoanelor fizice, acestea sunt mai interesate de achiziția de terenuri în zona de nord a Bucureștiului.

„Cele mai multe cereri le primim pentru suprafetele intre 400-3500 mp care au ca destinatie case individuale sau complexuri rezidentiale. Zona Pipera-Tunari a devenit un punct de atracţie pentru investitori dar şi pentru persoane fizice şi expaţi datorită centrelor educaţionale private din această zonă. În acest moment, în Pipera sunt locate cele mai cunoscute şcoli şi grădiniţe private din Bucureşti”, spune Corina Cherciu, sales manager Palace Estate.

Creşterea cererii pentru terenurile din zona de nord a Bucureştiului nu au influenţat evoluţia preţurilor faţă de anul precedent, spun brokerii Palace Estate. Preturile terenurilor în zona Pipera Tunari- Şcoala Americană variază între 130 si 200 euro/ mp iar cele amplasate lângă zona şoselei de centură se vând sub 100 euro/mp. În zona Pipera-Iancu Nicoale-Sos. Petricani preţul terenurilor variază între 150 şi 300 mp iar în zona Pipera-Iancu Nicolae-Gradina Zoologică preţurile sunt cuprinse între 200-600 euro/ mp.

Potrivit analizelor realizate de Palace Estate, piaţa imobiliară îşi va continua creşterea în ceea ce priveşte dinamica tranzacţiilor fără să aibă ca efect şi o creştere a preţurilor.