Stiri: Companii

Cât de fericiţi sunt românii la locul de muncă?

07.12.2016

Majoritatea angajaţilor români spun că sunt fericiți la actualul loc de muncă, conform unui sondaj realizat de eJobs. În cadrul cercetării, peste 123.000 de români, atât angajați, cât și antreprenori, directori de companii sau bloggeri din toată țara, și-au declarat nivelul de fericire prin răspunsuri la o serie de întrebări în perioada octombrie-noiembrie, anul curent.

Chestionarul, denumit #HappyLaJob, a pornit cu întrebarea „Ești Happy?”, la care 65% dintre participanți au răspuns pozitiv.

Mai departe, fericirea la locul de muncă a fost evaluată prin intermediul a cinci piloni principali ai fericirii în viața profesională: pasiunea, onestitatea, echilibrul dintre viața personală și cea profesională, impactul activității în cadrul companiei și evoluția în carieră.

Pasiune:„Ia te uită, ai ajuns la sfârșitul zilei! Dar… ai pus măcar un pic de pasiune în ce-ai făcut azi?” – 68% dintre persoanele intervievate s-au declarat pasionate de jobul lor și au confirmat că pun pasiune în ceea ce fac în fiecare zi.

Onestitate:„Știi cum e cu minciuna și picioarele ei scurte. Îți place cât de sunt lucrurile la jobul tău?”. La această întrebare, 56% dintre participanți spun că au parte de transparență la locul de muncă.

Echilibru: „Reușești să-mparți cu măiestrie orele la job, ca să-ți rămână și pentru acasă?”. În ceea ce priveşte echilibru, 63% dintre respondenți afirmă că reușesc să atingă un echilibru sănătos între viața personală și cea profesională.

Impact: „A fi sau a nu fi… doar un angajat. Simți că îți lași amprenta la locul de muncă prin ce faci?”. În cadrul studiului, 70% din persoane simt că munca lor face diferența în companie sau în societate, într-un fel sau altul.

Evoluție: „Hai să facem cunoștință cu tine peste 5 ani. Te vezi tot la același loc de muncă?”. Din această perspectivă, 46% consideră că au locul și oportunitățile necesare pentru a evolua la job.

„Fericirea la job este atunci când e duminică seara și nu te gândești cu tristețe că a doua zi trebuie să te duci la birou. Dar nu numai. Este o combinație între a fi cu adevărat pasionat de ceea ce faci, a face în fiecare zi ceva care contează, a avea oportunități să ajungi mai sus pe scara ierarhică și, în același timp, a menține o viață personală echilibrată, fără a lăsa jobul să-ți fure din timpul pentru hobby-uri”, spune Laura Chiculiță, Chief Marketing Officer – eJobs România.