Stiri: Logistica

Cât de importantă este funcţia logistică într-o companie?

23.03.2016

În multe companii, funcţia logistică era subordonată, în trecut, funcţiei de producție sau de vânzări, aducând o contribuţie minimală la rezultatele financiare ale companiei. În prezent însă, funcţia logistică este considerată un factor esențial de diferenţiere în ecuația competitivității, consideră Dr. Andreas Froschmayer, Corporate Director al departamentului Dezvoltare, Strategie şi Relaţii Publice al Dachser.

Acesta a mai afirmat că pregătirea unui bilanț logistic separat pentru întreprinderile care operează în industrie și comerţ aduce o serie de avantaje.

„Acest instrument oferă întreprinderilor o imagine integrată asupra valorii activelor şi capitalurilor implicate în logistică și le pune la dispoziţie rezultatele derivate din operațiunile logistice. Bilanțul logistic permite elaborarea unor scenarii operaționale și strategice alternative, şi astfel, argumente obiective pentru luarea deciziilor legate de logistică. Prin urmare, bilanțul logistic oferă o bază consistentă pentru noi strategii, concepte și măsuri”, a spus Dr. Andreas Froschmayer, într-un interviu publicat în prima ediţie a revistei „DACHSER magazine” .