Stiri: Economie

Cât de încrezători sunt oamenii de afaceri din Prahova în creşterea economică a ţării?

19.04.2016

Cea mai mare parte a oamenilor de afaceri (55%) din Prahova şi judeţele învecinate este încrezătoarea și foarte încrezătoarea în mersul pozitiv al economiei, arată Barometrul mediului de afaceri din Prahova și județele învecinate, realizat de către EY România și Doingbusiness.ro în luna aprilie 2016.

În ceea ce priveşte principalele obstacole cărora antreprenorii trebuie să le facă față, studiul arată că este vorba de: nivelul fiscalizării (56% dintre răspunsuri), birocrația (55%) și incertitudinea (39%)

Rezultatele cercetării au fost făcute publice în cadrul evenimentului ‘BUSINESS to more BUSINESS’, care s-a desfășurat în 14 aprilie, la Ploiești.

În județul Ploieşti sunt înregistrate peste 22.000 de companii, dintre care 99% sunt IMM-uri, potrivit datelor Camerei de Comerț și Industrie Prahova, prezentate de către Aurelian Gogulescu – Președintele Camerei. Media ratei profitului a fost, anul trecut, de 4,5%, iar județul Prahova se clasează pe a 5-a poziție în ceea ce privește Produsul Intern Brut la nivel județean (5,5 miliarde euro) în clasamentul național.

,,A fost unul dintre cele mai interesante evenimente de până acum. ,Descoperim că mediul de afaceri din țară devine din ce în ce mai curios, vocal și inovator, ceea ce ne arată faptul că oamenii de afaceri folosesc pe deplin instrumentele pe care noua economie le pune la dispoziție. Nu de puține ori, la Ploiești, speakerii noștri s-au aflat sub presiunea oferirii unor răspunsuri nu numai concrete, dar și extreme de aplicate. Astfel, participanții au primit soluții punctuale pentru problemele lor, fie că vorbim de consultanță fiscală, fonduri europene sau soluții de optimizare a costurilor ce derivă din schimbarea comportamentului consumatorilor și transformarea digitală a economiei”, a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro.

O sesiune foarte importantă a evenimentului a fost cea privind dezvoltarea personală (Elena Badea – Marketing Director, EY Romania) și executive coachingul (Mihai Stănescu – Executive Coach, RoCoach).

Conferința a fost moderată de jurnalistul Radu Soviani, iar printre vorbitori s-au mai regăsit Carmen Afanasenco – Tax Manager, EY Romania; Rareș Medrega – Senior Trainer, Allianz-Țiriac Asigurări; Răzvan Ionescu – Director Marketing Segment Business, Telekom Romania; Roxana Mircea – Managing Partner, REI Finance Advisors; Alexandru Israil – Marketing Specialist, Netland Computers (Partener Microsoft Romania) și Dumitru Ion – CEO Kompass Romania.

Conferința națională ‘BUSINESS to more BUSINESS’ a inclus până acum mediul de afaceri din Brașov (10 martie 2016), Iași (23 martie 2016) și Ploiești (14 aprilie 2016). Proiectul continuă cu evenimentele din București (18 mai 2016), Sibiu (26 mai 2016), Constanța (16 iunie 2016), Cluj-Napoca (13 octombrie 2016), Galați (10 noiembrie 2016), Oradea (24 noiembrie 2016) și Timișoara (decembrie 2016).

În plus, pe 27 octombrie 2016, la București, Doingbusiness.ro va organiza evenimentul ‘CEO Conference’.