Stiri: IT&C

Cât investesc companiile în achiziţia de software?

09.09.2015

Investiţiile companiilor în achiziţia de software ar putea creşte cu 10 procente, până în anul 2018, conform estimărilor Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii IT (ANIS). Astfel, creșterea consumului pe piața locală de software și servicii IT se poate face cu ajutorul sectorului privat

Valoarea veniturilor din acest segment este de aproximativ 931 de milioane de euro şi 35% din afacerile sectorului, segmentele care generează cel mai mare consum fiind administrația publică (30%), industria (17%) și sectorul bancar (14%).

„Sursa principală de creștere pentru piața internă de software și servicii IT o reprezintă investițiile în tehnologie dinspre sectorul privat. Este singura șansă pentru creșterea competitivității acestui segment, mai ales pentru IMM-uri, în condițiile în care ne așteptăm ca achizițiile din administrația publică să fie într-o ușoară scădere anul acesta”, afirmă Valerica Dragomir, director executiv al ANIS.

În acest an, cele mai mari oportunități de creștere se raportează în sectoarele de servicii și produse larg consum, creștere estimată fiind de 9,8%, și industrie, cu un avans preconizat de 8,1%.

De asemenea, pentru anul curent, creșterea estimată a afacerilor generate de sectorul de software este de circa 10%.

Anul trecut, veniturile totale ale companiilor care produc software și servicii IT din ţara noastră s-au ridicat la 2,42 miliarde de euro.