Stiri: IT&C

Câte companii folosesc, în prezent, servicii cloud?

22.09.2016

Adopția serviciilor în cloud este accelerată, însă puține sunt companiile care reușesc să își maximizeze investiția în ele, relevă un studiu realizat la comanda Cisco. Astfel, aproape 68% dintre organizații folosesc servicii în cloud în activitatea de zi cu zi, cu 61% mai multe față de anul trecut.

Creșterea se datorează apariției aplicațiilor cloud native, inclusiv aplicații de securitate și Internet of Things (IoT). Totuși, 69% dintre organizații nu au strategii cloud mature* și doar 3% au strategii optimizate care să genereze rezultate considerabile.

Organizațiile cele mai avansate în utilizarea serviciilor în cloud își suplimentează venitul anual cu aproximativ 3 milioane de dolari la care se adaugă un milion de euro din economii. Sursa veniturilor o reprezintă vânzarea mai rapidă de noi produse și servicii sau intrarea pe noi piețe.

Studiul mai arată că 95% dintre organizațiile care au strategii cloud optimizate folosesc soluții IT hibride care îmbină cloud-uri publice și private, selectate pe criterii economice, de locație sau politici de guvernare.

Studiul “Cloud-ul devine soluție de masă: toți testează, câțiva beneficiază, puțini maximizează” a fost dezvoltat de International Data Corporation (IDC), la cererea Cisco.
Studiul identifică cinci nivele de maturitate pentru cloud: ad hoc, oportunist, repetabil, administrat și optimizat.

„Organizațiile întâmpină o serie de obstacole în procesul de maturizare a infrastructurii cloud, inclusiv lipsa capabilităților, a unei strategii și a unui roadmap, dar și structurile organizaționale stufoase și nealinierea IT-ului cu business-ul”, arată studiul citate.