Câte femei conduc companiile mari listate la Bursă, în România?

22.06.2017

Femeile din ţara noastră ocupă 10% din locurile din consiliile de administraţie ale companiilor mari listate, 12% din rolurile non-executive ale celor mai bine cotate companii şi 15% din locurile din consiliile de supraveghere ale tuturor companiilor listate la BVB, conform unui studiu Deloitte.

Numărul de femei prezente în consiliile de administraţie s-a dublat sub conducerea unei femei (29%), faţă de consiliile de administraţie prezidate de un bărbat (16%), la nivel global.

Procentele sunt aproape identice cu cele privind relaţia dintre o femeie în funcţia de director general şi numărul de femei din consiliile de administraţie din compania respectivă (29%), comparativ cu o companie condusă de un director bărbat (15%), arată studiul „Women in the Boardroom”.

Situaţia la nivel global

La nivel global, 15% din toate locurile din consiliile de administraţie sunt ocupate de femei – o creştere modestă de doar 3 puncte procentuale faţă de anul 2015.

În plus, ţara noastră este în urma celorlalte state din Uniunea Europeană, cu doar 12% dintre poziţiile non-executive ocupate de femei, faţă de media UE de 23%. Norvegia, prima ţară care a introdus o cotă de diversitate, are procentul cel mai mare de femei în consiliile de administraţie (42%). În Marea Britanie nu există o cotă pentru diversitatea de gen, dar 20% din locurile din consilii şi 3% din poziţiile de conducere din consilii sunt ocupate de femei. Procentul de femei din consiliile de administraţie a crescut până la 28% în Italia, însă numărul femeilor care prezidează consiliile a scăzut cu 14% din 2015, până la 9%.

În SUA, procetul femeilor ajunge la doar 14%

În SUA, doar 14% din locurile din consiliile de administraţie sunt ocupate de femei, o creştere de numai 2% faţă de ediţia din 2015. În Canada, procentul femeilor aflate în consilii de administraţie a crescut până la 18%, cu 5 puncte procentuale mai mult faţă de 2015.

În America Latină şi de Sud, doar 7% dintre locurile din consilii sunt ocupate de femei şi numai 2% din poziţiile de conducere dintr-un consiliu sunt ocupate de femei.

În Australia, cifrele continuă să se îmbunătăţească, odată cu creşterea procentului de femei din consiliile de administraţie până la 20% şi 5% pentru poziţiile de conducere din consiliile de administraţie. Noua Zeelandă a înregistrat cea mai mare creştere din 2015 până astăzi, 28% din locurile din consilii fiind ocupate de femei.

Aşadar, în concluzia raportului se arată că femeile sunt în continuare slab reprezentate în consiliile de administraţie, în ciuda beneficiilor diversităţii de gen la locul de muncă (o guvernanţă corporativă eficientă şi o creştere economică mai cuprinzătoare) şi a eforturilor continue de îmbunătăţire a diversităţii de gen.

 

 

Citiți și despre: