Câte locuinţe s-au construit în zona Grozăvești – Politehnica, în ultimii ani?

14.10.2016

Zona Grozăvești – Politehnica din Bucureşti reunește, la ora actuală, cu 23% mai multe garsoniere și apartamente noi decât Floreasca – Aviației, conform unui raport realizat de Directimo. Este vorba de un număr de 1.546 de garsoniere și apartamente noi în 16 proiecte rezidențiale distincte din zona de birouri Floreasca – Aviației, construite din anul 2008 până în prezent, în timp ce în aceeași perioadă, în Grozăvești – Politehnica s-au construit nouă ansambluri rezidențiale, în care sunt dispuse în prezent 1.898 de unități locative.

În cele două zone, dezvoltările rezidențiale au luat avânt în perioada 2014 – prezent, însă se poate remarca un interes mai crescut în această perioadă pentru zona Grozăvești – Politehnica: 78% din totalul de proiecte din zonă au fost demarate în 2014 – prezent, în vreme ce în Floreasca – Aviației, procentul este de 62,5%.

Proiectele imobiliare din Grozăvești – Politehnica reunesc apartamente mai mici și mai accesibile, în vreme ce apartamentele din Floreasca – Aviației sunt mai spațioase și mai scumpe, lucru care se reflectă în special în cazul apartamentelor de trei și patru camere. Dacă în Grozăvești – Politehnica, un apartament de patru camere are o suprafață utilă cuprinsă între 97 și 170 de metri pătrați, în Floreasca – Aviației, acest tip de locuință are o suprafață de 106 – 262 de metri pătrați utili.

Totodată, apartamentele de trei camere din Grozăvești – Politehnica pornesc de la o suprafață de 64 de metri pătrați utili și ajung la 158 de metri pătrați utili. Locuințele tricamerale din Floreasca – Aviației au o suprafață utilă de 61 – 171 de metri pătrați.

 

 

Citiți și despre: